Nyheter och tips

Vinnarna av Harvey Awards 2021

lördag 9 oktober, kl 09:40 av 0 kommentarer

I natt tillkännagavs vinnarna av Harvey Awards (en del av New York Comic-Con vilket pågår under helgen, både digitalt och i begränsad fysisk omfattning) och som tidigare år är priset uppdelat i sex kategorier.

Book of the Year och Best Young Adult Book: The Magic Fish av Trung Le Nguyen (Random House Graphic)

Den vietnam-amerikanska serieskaparen Trung Le Nguyens seriebok The Magic Fish vann i två kategorier och det här är en vemodig och fantastiskt vacker berättelse om en splittrad familj och hur sagor kan föra dem samman.

Digital Book of the Year: Lore Olympus av Rachel Smythe

Den grekiska myten om den komplicerade kärlekssagan mellan gudarna Hades och Persephone har bland annat inspirerat den svenska serieskaparen Li Österberg till hennes mycket läsvärda följetong om de grekiska gudarna men även den nyzeeländske serieskaparen Rachel Smythe vars pågående webbserie Lore Olympus finns att läsa i sin helhet på Webtoons. En mycket slick och passionerad version som utspelas i något slags modern tid och där den första delen getts ut i en fysisk bok av Penguin Random Houses imprint Del Rey Books och den andra kommer ut i februari 2022.

Best Adaption from Comic Book/Graphic Novel: WandaVision (Disney+)

TV-serien om Wanda och Visions försök att leva ett lugnt liv i en idyllisk amerikansk villaförort är både en visuell triumf och bjuder på briljant skådespeleri, framförallt av Elizabeth Olsen i rollen som Wanda Maximoff.

Best Manga: Chainsaw Man av Tatsuki Fujimoto (VIZ Media)

En brutal historia om en desperat fattig ung man som lierar sig med en kraftfull demon för att nå sina dunkla syften. Ges ut av VIZ Media och finns för närvarande i åtta volymer.

Best International Book: Moms av Yeong-shin Ma (Drawn & Quarterly)

Förra årets vinnare i den här kategorin var koreanskan Keum Suk Gendry-Kim (Grass) och även i år gick priset till en korean, nämligen Yeong-shin Ma och hennes omtumlande och brutalt ärliga berättelse om fyra medelålders koreanska kvinnor som tröttnat på sina ”osynliga” liv.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...