Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 24

lördag 13 juni, kl 22:29 av 0 kommentarer

Starve01-Cover-7524fVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Den här veckan bjuder författaren Brian Wood, tecknaren Danijel Zezelj och färgläggaren Dave Stewart på en ny kulinarisk läckerhet, nämligen Starve. Från början var serien tänkt som en uppföljare till Brian Woods serie DMZ men när han började fila lite på den upptäckte han att han redan använt en del liknande material i sin serie The Massive så processen har varit lång och slutprodukten ser mycket lovande ut. Starve utspelas i en nära framtid där vi får möta den tidigare mästerkocken Gavin Cruikshank som återvänder efter en självpåtagen exil för att finna att hans tidigare matlagningsprogram förvandlats till ett sportliknande event för superrika människor där kock möter kock. I Gavins ögon är showen nu en styggelse och han tänker göra allt för att stoppa den och de som står i hans väg är ärkerivalen Roman Algiers och hans vuxna dotter Angie som bara vill ha tillbaka sin far.

BMSM-Cv21-ds-082ebDC Comics: (För er som inte läst Scott Snyder och Greg Capullos final på Endgame i Batman #40 eller FCBD 2015 DC Comics Divergence, SPOILER ALERT!!!) Förra veckan fick vi en glimt av den nye Superman vars hemliga identitet nu är allmänt känd, hans dräkt är borta och hans krafter strular (vilket förklarar varför han åker motorcykel) och dessutom är han efterlyst av lagens långa arm. Nu är det dags att möta den nye Batman och det är nog en syn som inte tilltalar alla. Bruce Wayne och Jokern är döda (för vilken gång i ordningen har jag ingen aning om) och medan vi väntar på att Bruce ska återuppstå har kommissarie Jim Gordon tagit över som Gothams väktare iförd en gigantisk robotdräkt med kaninöron.

WEIRDW2015001-DC11-9d43aMarvel Comics: Nya serier från förlagets senaste event Secret Wars inkluderar bland andra Captain Marvel & the Carol Corps, 1602 Witch Hunter Angela samt Ghost Racers men den serie jag ser mest fram emot (och som dessutom kommer att recenseras) är Weirdworld av Jason Aaron och geniet Mike Del Mundo där vi får möta krigaren Arkon i en galen värld. Det är lätt veckans snyggaste preview dessutom. Följ länken och börja dregla!

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...