Nyheter och tips

The Weekly Bugle – vecka 35

måndag 3 september, kl 02:01 av 0 kommentarer

Här presenteras varje söndag vad som har hänt i seriernas värld, främst borta i Amerikas förenta stater. Let’s get to it!

 • Två av Marvels serier har fått uppskjutet releasedatum. Infinity Wars: Arachknight #1 och Infinity Wars: Soldier Supreme #2 kommer nu ges ut 24 oktober istället för de tidigare datumen 3 oktober respektive 10 oktober.
 • De nominerade till årets Ignatz Awards har annonserats. Priset har delats ut på Small Press Expo sen 1997 och hyllar independent serier i USA. Lista över de nominerade finns här.
 • Efter förra veckans återkomst av ”Comicsgate”-debatten har serieskaparen Jeff Lemire förtydligat sin ställning i frågan på sin blogg och uppmanar andra inom seriebranschen att också gör ett öppet ställningstagande mot rörelsen. Läs hela hans inlägg här.

 • Jack ”The King” Kirby, den kanske störste legendaren som seriemediet har, skulle ha fyllt 101 år den 28 augusti. Det firade hans barnbarn Jeremy Kirby med en text på Twitter om hans briljans. En tanke som Kirbys gamle vapendragare Stan ”The Man” Lee inte var sen med att hörsamma. Vad de båda skrev kan ni se här.
 • Skådespelaren John Barrowmans (Captain Jack Harkness i Doctor Who och Torchwood, Malcolm Merlyn i Arrow) webserie Cursed har bytt namn till Acursian. Mer om nyheten och vilka som är involverade finns här.
 • DC Comics-serien Red Hood And The Outlaws kommer byta namn till Red Hood: Outlaw i och med oktobers #27. Detta meddelar författaren Scott Lobdell. Titeln ska dock vara temporär och är på grund av element i den pågående historien som berättas. För den som inte är rädd för mindre spoilers går det att läsa mer här.
 • Som Andreas skrev om igår har författaren Gary Friedrich och Hall Of Fame-tecknaren Marie Severin lämnat jordelivet. Andreas In Memoriam till Severin finns här och ytterligare två här och här. In Memoriam till Friedrich hittas här och här.
 • Dataspelet Dream Daddy: A Dad Dating Simulator får en miniserie på fem nummer hos Oni Press. Första numret släpptes digitalt i samband med tillkännagivandet. Mer om detta här.
 • Det har antytts av IDW Publishing att The Rocketeer återvänder i december. Teasern hos Previews finns här.
 • George Pérez, en av de mest inflytelserika superhjältetecknarna under framför allt 1980- och 90-talen, kommer stå för omslaget till jubileumsnumret #2100 för brittiska science fiction-antologin och serieskaparplantskolan 2000 AD. Detta kommer vara första gången amerikanen arbetar på tidningen. Mer om det här.
 • Christina Merkler har valts till ny president för Comic Book Legal Defense Fund, det primära organet som skyddar serieindustrins yttrandefrihet och står upp mot censur inom och mot mediet. De hjälper även folk som arbetar inom området med kostnader kring rättsfrågor. Mer om skiftet finns här.
 • Marvel Comics har sagt att de ska ändra en detalj i en av Ryan Ottleys bilder till nya Amazing Spider-Man #4 i alla kommande tryckningar och utgåvor. Detta efter de har upptäckt att Ottley smugit in en referens till boken CES Letter där författaren Jeremy Runells avsäger sig sin mormonska tro. Detta ska tas bort enligt Marvel för att ”as a policy, Marvel does not permit hidden controversial messages in its artwork”. Läs mer här.
 • Författaren Amy Chu har fått årets Korea Image Award. Priset delas ut av Corea Image Communication Institute till någon som förmedlar en positiv bild av landet utåt i världen. Se mer här.
 • Kritik har uppstått mot förlaget Alterna Comics på grund av deras nya riktlinjer för sina skapare. Ändringen går ut på att de inte längre tillåter att de som arbetar för dem använder så kallade blockkedjor på sociala medier. Många serieskapare använder dessa för att lättvindigt och automatiskt sortera bort och blockera stora massor folk beroende på deras användarhistorik och därmed begränsa antalet trakasserier som når fram till användaren. Alterna säger att de inte vill att detta används längre för det minskar antalet potentiella läsare de når ut till och påverkar deras förmåga att sälja så mycket som möjligt. Läs mer om nyheten här.
 • Serier som annonserats under veckan: Minions: Viva Le Boss av Stephane Lapuss och Renaud Collin i november 2018 (Titan Comics).

Håll ögonen här om en vecka för mer nyheter!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...