Allmänt

Marie Severin: In memoriam

lördag 1 september, kl 09:18 av 0 kommentarer

Under veckan avled två amerikanska serieskapare: först Gary Friedrich (1943-2018), serieförfattare hos Marvel och skapare av bland annat Ghost Rider och Son of Satan, och en dag senare Marie Severin (1929-2018), först färgläggare hos EC Comics (där även hennes bror John Severin jobbade som tecknare) och sedan både färgläggare och tecknare hos Marvel på titlar som Doctor Strange, Sub-Mariner och så förlagets sköna drift med sig själva i serietidningen Not Brand Echh.

För mig personligen så kommer Severin alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta eftersom jag växte upp med hennes ikoniska version av min smaragdgröne vän Hulk, inte minst eran där karaktären var en del av serien Tales to Astonish för att sedan få en alldeles egen tidning 1968 med titeln The Increcible Hulk. Mycket av Hulk-materialet som publicerades på svenska under 1980-talet dominerades av Herb Trimpe och Sal Buscema men det var Marie Severin som gav karaktären dess i dag klassiska look och 1974 när förlaget Red Clown gav ut en svensk Hulk-serie för första gången (sorgligt nog blev det bara två nummer) så bestod tidningen uteslutande av Marie Severins version av den gammagröne besten. Jag tänkte därför avsluta detta inlägg med en kavalkad av hennes bästa Hulk-omslag som alltid ger mig lite extra gåshud. Vila i frid Marie.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...