Nyheter och tips

Sommarens seriepepp

lördag 16 juli, kl 06:55 av 5 kommentarer

Sommaren må innebära stiltje i den svenska utgivningen men på andra sidan Nordsjön och Atlanten släpps det en hel del godbitar under sommarmånaderna som jag ser fram emot nu när högen av tidigare inköpta och olästa serier minskat rejält. För att hålla koll på vad som kommer kollar jag inte i Previews-katalogen utan följer lite bloggar. Serieshopping är ett av mina få missbruk.

sps-anyas-ghost

First Second släpper en del guldkorn och Anyas Ghost av Vera Brosgol verkar vara ett sådant. Anya får en ny bästa vän i form av ett spöke sedan hon råkat få med sig ett ben från ett lik efter att hon ramlat ner i ett hål. Hon och spöket, Emily, blir vänner och hon tar hjälp av henne för att bli populärare. Det hela verkar bra och de recensioner jag läst har varit översvallande. Finns redan att köpa.

sps-isle-1000-graves

Fantagraphics är ett fantastic förlag och de har en hel del bra på g. Två personliga favoriter är manusförfattaren Fabian Vehlmann (Svart tomtebloss) och serieskaparen Jason (Järnvagnen, Vänta lite..). Detta dreamteam har gjort Isle of 100,000 Graves som handlar om en ung flicka, Gwenny, som hamnar på en ö där bödlar och torterare utbildas. Kombinationen Jason och pirater gör det hela omöjligt att motstå. Finns redan att köpa.

sps-race-death-valley

Första volymen av Floyd Gottfredsons Mickey Mouse, Race to Death Valley, finns även den redan att köpa och ser finfin ut både till innehåll och utformning. Sista året har jag på allvar börjat läsa klassiker och att få läsa en annan Musse Pigg än den utslätade variant jag läste i barndomen ska bli kul.

sps-ganges-4

Kevin Huizengas Ganges-serier om Glenn Ganges, som är en del av Fantagraphics Ignatz-serie, och hans vardagsproblem är bland det bästa man kan läsa i serieväg just nu. Huizenga kan som få andra utnyttja seriemediets möjligheter att berätta en historia. I Ganges 4 är fokus på Glenn Ganges sömnproblem. Jag ser framemot att imponeras ännu en gång med ett leende på läpparna när den släpps i augusti.

sps-any-empire

Ett förlag som jag inte köpt så mycket från på sistone är Top Shelf men sommaren är fylld med riktigt intressanta serier från dem. Den jag ser fram emot mest är Nate Powells (Swallow Me Whole) Any Empire. Det som lockar mig är Any Empires tema om hur krig och våld påverkar medel-USA och specifikt tre personer både som unga och som vuxna. Släpps i augusti.

sps-infinite-kung-fu

En rejäl tegelsten är samlingen av Kagan McLeods Infinite Kung Fu om en krigare, Lei Kung, som vänder sig mot den onde kejsaren. Följande säljtext sålde in mig på serien ” Fists fly, limbs are lost, and blood vessels burst in this tale of furious rivals, supernatural masters, walking corpses, and above all, raging kung fu!

sps-petrograd

Philip Gelatts och Tyler Crooks Petrograd från Oni Press om händelserna 1916 som ledde fram till mordet på Rasputin. Tsarryssland i dess dödsryckningar kombinerat med hur olika grupper vill mörda den galne munken har jag sett fram emot sedan jag först läst om serien. Dessutom ser Tyler Crooks teckningar så snygga ut. I augusti är det dags.

sps-western

Jean Van Hamme och Gregorz Rosinski står bakom den bästa fransk-belgiska långköraren de senaste 30 åren: Thorgal. Nu har Cinebook gett ut en one-shot av duon: Western. Omslaget är löjligt snyggt och innehåller verkar nästan lika bra. Det räcker. Finns ute redan.

sps-velveteen-and-mandala

Ibland dyker det upp en manga som verkar riktigt bra, förhoppningsvis i inte alltför många delar. Velveteen & Mandala om två tjejer som slåss mot zombies i ett raserat Tokyo med hjälp av en stridsvagn låter skitkul. Jiro Matsumoto har jag ingen koll på men Vertical ger ut en hel del intressant manga.

sps-echo

Terry Moore är en av alla serieskapare som jag vill läsa något av men inte kommit mig för att göra det än. Med fetsamlingen av hans Echo är det dags ett bekanta sig med hans serieskapande. Serien handlar om Julie som får en form av plasma över sig och letar efter den som skapat den med hjälp av atomdräkt. En ond man vill åt henne och det blir en kapplöpning. Släpps i augusti.

Kommentarer

 1. Johan says:

  Bra tips! Men när släpps infinite kung fu?

 2. Rikard says:

  I augusti.

 3. […] om Philip Gelatts och Tyler Crooks projekt första gången 2009 och den var en del av sommarens seriepepp. Den ambitiösa serieromanen omfattar ca 250 sidor och utspelar sig i St. Petersburg/Petrograd vid […]

 4. cheat racing rivals

  Sommarens seriepepp « Shazam.se

 5. Megapolis Hack

  Sommarens seriepepp « Shazam.se

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...