Recensioner

Deadly Class, Vol. 3: The Snake Pit

torsdag 29 oktober, kl 16:05 av 0 kommentarer

DeadlyClass_vol3-1Efter att med nöd och näppe överlevt fighten mot Chester Fuckface och hans mordiska familj hamnar Marcus och hans vänner istället i klorna på Chicos far, El Alma del Diablo, som är ute efter hämnd. Efter en vansinnig och blodig jakt på stadens gator kan alla andas ut på skolan igen men efter ett möte med skolans rektor försvinner Maria plötsligt från jordens yta. Detta startar en destruktiv karusell i Marcus redan plågade hjärna och kryddat med alldeles för mycket droger är han snart helt utan vänner. Hans paranoia vet inga gränser och han beskyller Saya för att ha dödat Maria, avslöjar bäste vännen Willies feghet samt utnyttjar sin rumskompis Shabnams oerfarenhet. Till råga på allt blir Willie och Saya ett par, Shabnams kärleksintresse Kelly anklagar Marcus för att hon är med barn och skolans skräck Viktor hotar att avslöja för rektorn vad Markus och hans tidigare vänner haft för sig efter skoltid. Följ den spännande och mörka fortsättningen på Rick Remender och Wes Craigs enastående tonårslönnmördardrama Deadly Class.

DeadlyClass15_Preview_Page5Det finns egentligen inte mycket mer att säga om Deadly Class som jag inte redan gjort i de tidigare recensionerna av Reagan Youth och Kids of The Black Hole eftersom serien fortsätter att vara lika bra som innan med en perfekt känsla av utanförskap, depression, mani, våld, droger och komplicerade förhållanden som kännetecknar den här lysande serien. De föregående volymerna är rätt så lika då Marcus och hans vänner ständigt hamnar i trubbel men i The Snake Pit (samlar #12-16 av serien) får vi en smärtsam stilstudie i en plågad tonåring som lyckas med konststycket att vända alla sina vänner emot sig själv. Eftersom hela serien utgår från Marcus själv och hans inre tankar lider jag verkligen med honom och vill flera gånger skrika till honom att han gör fel val eller sumpar sina chanser men det går ju tyvärr inte. Just när man tror att det inte kan bli värre inträffar också en händelse på skolan som helt ändrar upplägget inför nästa arc och det är så sjukt spännande att jag knappt vet var jag skall ta vägen.

20150910_204152Wes Craigs bilder är precis lika bra som innan och det verkar också som om Remender läst mina tankar för vi får mer referenser till 80-talet och mer skoldramatik i den här volymen än i förra. Som jag sagt innan vid flera tillfällen är Deadly Class Remenders tveklöst bästa serie och dessutom den enda som inte utspelas i en sci fi-miljö utan bygger istället på hans egna upplevelser som ung och utsatt på 80-talet. Den här serien är en fröjd att följa och efter cliffhangern i #16 sitter jag som på nålar. Rekommenderas!

Manus: Rick Remender
Illustration: Wes Craig
Färgläggning: Lee Loughridge, Justin Boyd
Förlag: Image Comics
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...