Nyheter och tips

Eisnernomineringar 2018

fredag 27 april, kl 08:49 av 5 kommentarer

Igår (26 april) presenterades nomineringslistan till Will Eisner Awards 2018 som delas ut under San Diego Comic-Con 20 juli. Flera av de nominerade titlarna har dykt upp här på Shazam.se vilket känns extra kul och som vanligt innehåller listan tips på flera andra titlar som jag totalt missat eller redan tänkt läsa.

I topp finner vi inte så otippat men mycket välförtjänt Emil Ferris med sin sensationella debut My Favorite Thing is Monsters (Fantagrapichs) som nominerats i fem kategorier: Best Graphic Album–New, Best Writer/Artist, Best Coloring, Best Lettering och Best Publication Design och som god tvåa hittar vi Monstress (Image Comics) av Marjorie Liu och Sana Takeda som nominerats i kategorierna Best Continuing Series, Best Publication for Teens, Best Writer, Best Painter och Best Cover Artist.

Näst på tur har vi Mister Miracle (DC Comics) av Tom King och Mitch Gerads som nominerats i kategorierna Best Limited Series, Best Penciller/Inker och Best Coloring och Tom King finns även med i kategorin Best Writer för både Mister Miracle samt Batman, Batman Annual #2 och Batman/Elmer Fudd Special #1 plus att Nick Derington nominerats i kategorin Best Cover Artist för sina omslag till både Mister Miracle och Doom Patrol. The Flintstones (DC Comics) av Mark Russell och Steve Pugh har tre nomineringar (Best Limited Series, Best Humor Publication och Best Writer) och även min favoritserie Black Hammer (Dark Horse Comics) dök upp med Best Continuing Series och Best Writer till Jeff Lemire (som även nominerats för Descender), Best Coloring till både Dave Stewart och David Rubín och Rubín har även nominerats i kategorin Best Penciller/Inker för Black Hammer, Sherlock Frankenstein, Ether samt den lysande Beowulf (Image Comics) som även dyker upp i kategorierna Best Adaptation from Another Medium och Best Graphic Album—Reprint.

Flera höjdarserier som Ether, Grass Kings, Giant DaysThe Wicked+The Divine, Extremity och webbserien Barrier dyker upp i listan och även flera titlar som jag utforskat i min följetong Seriealbum 2017 som Boundless, BeowulfThe Best We Could Do och Spinning men jag saknar You & a Bike & a Road av Eleanor Davis som verkligen förtjänade en nominering.

När det gäller utforskandet av nya titlar ligger Redlands (Best New Series) av Jordie Bellaire och Vanesa R. Del Rey redan i läshögen och jag tänker även utforska X-Men: Grand Design (Best Limited Series) av Ed Piskor, Maestros (Best New Series) av Steve Skroce, Royal City (Best New Series) av Jeff Lemire samt albumet Jane (Archaia) av Aline Brosh McKenna och Ramón K. Pérez som nominerats i kategorierna Best Publication for Teens och Best Penciller/Inker. Sist men inte minst vill jag lyfta fram Louis Undercover (Groundwood Books) av Fanny Britt och Isabelle Arsenault som nominerats i kategorierna Best Publication for Teens, Best Penciller/Inker och Best Lettering (Arsenault). Deras första hyllade samarbete Jane, räven och jag har redan givits ut på svenska av Sanatorium Förlag och planen är också att förlaget ska ge ut Louis Undercover under den svenska titeln Louis och demonerna någon gång under 2018.

Hela listan kommer här och hör gärna av er i kommentarerna om vad ni gillade eller saknade.

Kommentarer

 1. Pärka says:

  Från årets nomineringar har jag fått med mig flera saker. Att jag måste undersöka författarskapet hos Tom King, Daniel Warren Johnson och Saladin Ahmed. Att jag våldsamt ångrar att jag inte var med från början på ”Black Hammer”-tåget. Att Nick Deringtons Cover Artist-nominering är oerhört välförkänt. Att ”My Favorite Thing Is Monsters” låter för bra för att vara sann. Att Redlands och Beowulf tar plats i den digra mentala läshögen. Att en bok om seriehantverket av Dave Gibbons bara måste inspekteras. Och att jag totalt kan rekommendera ”Royal City”! Familjedrama när

 2. Pärka says:

  Oj råkade skicka i förtid. (Fortsättning på förra kommentaren följer.) Lemire uppvisar sin fantastiska känsla för att skriva just känslor.

 3. Andreas Mars says:

  Black Hammer är ett måste, Tom Kings Batman ligger i läshögen och Mister Miracle är beställd och jag tänker även spana in Batman/Elmer Fudd Special. Extremity är lysande och Saladin Ahmeds Black Bolt tycker jag är lite upphaussad. Gillar hans nya Abbott mer.
  Redlands och Royal City är också beställda och mina förväntningar är skyhöga på bägge dessa serier. Vilket härligt serieår och vilka spännande nomineringar. My Favorite Thing is Monsters är dessutom så bra som alla säger. En modern klassiker.

 4. Pärka says:

  Kommer nog inleda min Tom King resa med ”Sheriff Of Babylon”. ”Space-Mullet” och ”Abbott” blir det antagligen vad gäller de andra två. Ja, det är verkligen en bra tid att vara seriefrälst!

 5. Andreas Mars says:

  Åh, Space-Mullet! Den är sagolikt bra. Hoppas Johnson hinner avsluta den nu när Extremity är klar.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...