Recensioner

Shazam läser

måndag 18 juli, kl 11:00 av 0 kommentarer

shazam_laser

Rikard: Jag har de plöjt de två senaste Cap-omnibusarna, Death of Captain America och Captain America Lives, och det är bara att konstatera att kvalitén varierar. Första omnibusen av Ed Brubakers run var närmast en uppenbarelse för mig captain-america-lives-omnibus-hc_400x620_1som sällan läser superhjälteserier och andra omnibusen, Death of Captain America, var lika bra med sitt fokus på den av sitt förflutna tyngde Bucky Barnes och följderna av nationalhjältens död. Captain America Lives höll inte lika hög klass rakt igenom. Jag gillade första delen där Buckys förflutna både med Cap under kriget och som Winter Soldier knyts ihop när han kämpar mot kineser. Nyligen bortgångne Gene Colan-tecknade kortisen om en vampyr som terroriserar allierade soldater i en by efter Ardenneroffensiven är samlingens verkliga höjdare. Det som drar ner intrycket är framförallt Reborn-delen som inte håller den klass man är van vid utan mest känns krystad. Jag läser också en hel del serier på iPhonen, mest gratisserier men jag köpte Graveyard of Empires #1 med manus av Mark Sable och Paul Azaceta om en zombieinvasion i Afghanistan var bra tecknad och de påminde en del om The Photographer men historien i sig var inte så intressant med lite klyschiga armékaraktärer och zombiesarna dök inte upp förrän i sista rutan.

Jonas: Väldigt mycket digitala serier på iPad:en och iPhone:n för min del nu för tiden, och nu senast har det primärt handlat om Vertigo-serier. Som ni kanske minns så thunderbolts-shadowland-declanshalveyhade ComiXology rea på Vertigo för en tid sedan, och sedan dess så har jag plöjt igenom en hel massa nummer av Animal Man, Hellblazer, Demo, American Vampire, The Sandman och Shade The Changing Man. Tänker inte gå in i detalj kring någon av serierna här, utan väljer ut några av dem och recenserar dem separat framöver, men jag kan rekommendera samtliga titlar för de, precis som jag, missat stora delar av Vertigos klassiska utgivning. I pappersform så har jag njutit av Marvels The Thanos Imperative och Thunderbolts: Shadowland som samlar #148-151 av serien som fick 5 av 5 av mig när jag senast recenserade den, här. Thanos och dunderboltarna kommer också att dyka upp här inom en snar framtid.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...