Recensioner

Dead Body Road

fredag 19 september, kl 11:54 av 1 kommentar

DeadBodyRoad_vol1-1När före detta polisen Orson Gages fru Anna, som också är polis, brutalt mördas i ett bankrån beslutar sig Orson för att hämnas. Beväpnad till tänderna och slug som få betar han av den ene rånaren efter den andra i jakten på hustruns mördare. Han får även oväntad hjälp av Rachel, flickvän till en av rånarna, samt sin före detta partner, den brutale sadisten Fletcher Cobb, som enbart har rånarnas byte i sikte.

Dead Body Road är en miniserie i sex delar skriven av Justin Jordan som tillsammans med den fenomenale tecknaren Tradd Moore gett oss The Strange Talent of Luther Strode samt The Legend of Luther Strode. Tradd Moore har ju tyvärr lämnat All-New Ghost Rider efter första arcen för att jobba med den tredje och sista delen i sagan om Luther Strode, kallad  The Legacy of Luther Strode, som dyker upp i januari 2015. Innan jag började läsa Dead Body Road hade jag ingen koll alls på Justin Jordan men med tanke på att han samarbetat med just Tradd Moore, som jag först upptäckte i alldeles lysande Zero #2 (Ales Kot, Image Comics), och att denna miniserie tecknades av Matteo Scalera, som briljerar i Rick Remenders Black Science, kändes Dead Body Road som ett säkert kort.

Det här är en klassisk road movie med vrålande motorer, fartfyllda biljakter, brutal action, skoningslös hämnd, milsvida öppna landskap, diners och nergrävda hemligheter i ökensanden. Serien är också rik på knull-relaterade svårdomar och meningslöst ultravåld och handlingen får plats på ett frimärke. Justin Jordans dialoger är inte på något sätt dåliga men känns fastkörda i den hårdkokta genren och därför får Matteo Scalera rädda biffen med sin kinetiskt laddade actionstil och kvar blir då bara en blytung och snygg våldsbalett som doftar krut, sand och bränt gummi.

dead-body-road-1-web-72Gillar du underhållningsvåld ger Dead Body Road dig verkligen valuta för pengarna och själv har jag inget problem med den genren, bara den utförs med något slags hjärta och finess. Här blir det mest våld för våldets egen skull. Att betyget ändå blir 3- beror enbart på Scaleras insats eftersom jag gillar hans sköna blandning mellan realism och cartoon, speciellt biljakterna och skurkarnas onda spetsiga näsor, varggrin och mordiska ögon. Där Jordan fastnar i sadistiskt våld lyfter istället Scalera genren och placerar den i seriernas värld. Förhoppningsvis lyckas Jordan bättre i trilogin om Luther Strode, som jag tänker utforska eftersom Tradd Moore är med på båten och den även innehåller lite superkrafter, men Dead Body Road hamnar på samma hylla som Mel Gibsons Payback eller Liam Neesons Taken.

Manus: Justin Jordan
Illustration: Matteo Scalera
Färgläggning: Moreno Dinisio
Förlag: Image Comics
Betyg: 3-/5

Kommentarer

  1. […] Dead Body Road […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...