Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 28

onsdag 8 juli, kl 23:21 av 0 kommentarer

Archie2015-01-0-c385cVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Archie Comics: Eftersom SDCC närmar sig med stormsteg med Eisner Awards och allt blir det ett lite tidigare Veckans nyheter och jag börjar med att presentera första serien, Archie #1, i den efterlängtade rebooten av hela Archies universum kallad ”New Riverdale”. Förlaget tar fram storsläggan med Mark Waid (Daredevil) som författare och Fiona Staples (Saga) som tecknare för att ge oss Archie för ännu en generation och det ser verkligen lovande ut.

StrangeFruit-001-A-Main-fcf4aBOOM! Studios: Mark Waid dyker upp igen som medförfattare tillsammans med J.G. Jones, som också står för bild, i nya serien Strange Fruit. Både Waid och Jones är uppväxta i amerikanska Södern och det här är ett historiskt drama kryddat med ett inslag av science fiction där vi färdas till 1927 års Chatterlee, Mississippi. En stor översvämning hotar den lilla staden vilket eldar upp rashatet när plötsligt en mystisk varelse från himlen dyker upp vilket ytterligare spär på rasmotsättningarna. Seriens symboliska titel syftar på den gripande sången med samma namn om lynchningarna av afroamerikaner i Södern, som gjordes odödlig av Billie Holliday, vilken inte bara handlar om döda kroppar som vajar i träden utan också om frukten av orättvisa, hat och våld.

27905Dark Horse Comics: Vad gör du om du är en djupt deprimerad och ensam författare som tänker ta livet av dig men får skrivkramp när du ska författa ditt självmordsbrev? Denna surrealistiska och tragiska inledning bjuder Ryan K. Lindsay (Headspace, CMYK) och Owen Gieni (Manifest Destiny, Shutter) på i Negative Space där vi får följa Guy och hur han genom en slump uppdagar att en mystisk organisation lever på och göder människors olycka. Serien är i fyra delar och jag har redan läst första numret, vilket var mycket bra, så när den är klar blir det en recension.

Marvel Comics: Sist ut den här veckan bjuder Marvel på nya Secret Wars-titlar (1872, Age of Apocalypse, Civil War, Spider-Island) men mest itressant är dock Star Wars: Lando av Charles Soule (Inhumans, She-Hulk) och Alex Maleev STWLANDO2015001-DC11-b765d(Daredevil, Moon Knight) där vi får möta skojaren och rumlaren Lando Calrissian innan han anslöt sig till rebellerna och innan han styrde Cloud City. Tillsammans med Lobot har han planer på att stjäla ett mycket värdefullt rymdskepp men kanske gapat efter för mycket.

Det var allt för den här veckan! Om några dagar är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...