Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 36

fredag 4 september, kl 21:05 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DD2014018-DC11-47513DAREDEVIL #18
Manus: Mark Waid
Illustration: Chris Samnee
Förlag: Marvel Comics

Mark Waids och Chris Samnees (tillsammans med bland andra Marcos Martin och Paolo Rivera) version av Daredevil som stått på egna ben sedan 2011 med över femtio nummer och överlevt både Marvel NOW! och All-New Marvel NOW! kommer nu ut med sitt sista nummer. Waid och co lyckades med konststycket att befria sig från Frank Millers mörka ok som präglat serien sedan 80-talet till förmån för en mer lättsam och färgglad serie, som ingalunda duckade för allvarliga frågor som depression eller sjukdomar. Serien har fått en hel hög med utmärkelser och även banat väg för Marvel-serier som Hawkeye, She-Hulk och Ms. Marvel. Daredevil återvänder i höst författad av Charles Soule (som själv är advokat) och tecknad av Ron Garney.

Miracleman-by-Gaiman-and-Buckingham-1-Cover-724acMIRACLEMAN BY GAIMAN & BUCKINGHAM #1
Manus: Neil Gaiman
Illustration: Mark Buckingham
Förlag: Marvel Comics

För 25 år sedan tog Neil Gaiman (Sandman, 1602) och Mark Buckingham (Fables) upp fanan efter Alan Moores (tillsammans med Gary Leach, Alan Davis, Rick Veitch och John Totleben) episka superhjältesaga om Miracleman som avslutades med hans bygge av Olympus och starten på en ny värld. Första arcen på sex nummer kallade Gaiman The Golden Age och tanken var att det skulle bli två volymer till, The Silver Age och The Dark Age, men två nummer in i The Silver Age lades serien ner med Miracleman #24 efter förlaget Eclipes konkurs och då var Miracleman #25 klar men publicerades aldrig. Nu är alltså tanken att vi ska få se slutet på hela Gaimans och Buckinghams berättelse och det ska verkligen bli spännande. The Golden Age handlar inte så mycket om hjältarna själva utan om människorna som lever i denna nya värld, såsom en ensam man som blir Miraclewomans älskare, en tidigare spion samt en robotkopia av Andy Warhol.

61-VC4BwrnL._SX421_BO1,204,203,200_LITTLE ROBOT
Manus/Illustration: Ben Hatke
Förlag: First Second

Little Robot är ett seriealbum som handlar om en blyg och smart tjej med okänt namn som är en hejare på att fixa tekniska saker. En dag träffar hon en liten robot vid en soptipp i skogen vilket blir början på en härlig vänskap, inte helt utan förhinder. Serien är skapad av Ben Hatke som tidigare presenterat unga smarta tjejer (han är själv pappa till fem döttrar) i följetongerna om Zita The Spacegirl samt bilderboken Julia’s House for Lost Creatures (alla utgivna på förlaget First Second) och han beskriver själv Little Robot som ”en liten bok i en stor värld”. Det finns ingen hejd på bra berättelser om artificiell intelligens, allt ifrån Marvels Ultron, Terminator, Short Circuit (Nr 5 lever!), Iron Giant, Wall-E  och nu senast Descender av Lemire och Hatkes lilla robot och vän såg först dagens ljus för tre år sedan i små seriestrippar på Hatkes egen blogg där man också kan hitta sköna bilder på Wolverine som vi aldrig sett honom förut.

Plutona01-Cover-2x3-300-a22be-452c5PLUTONA #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Emi Lenox
Förlag: Image Comics

Fem ungdomar hittar liket efter en av världens mest kända superhjältar i skogen efter skoldagens slut. Jeff Lemire och Emi Lenox (Emi Town) serie handlar inte så mycket om vilka mystiska omständigheter som gjorde att Plutona hamnade där utan mer om hur upptäckten drabbar dem och hur de förändras som grupp. Lemire inspirerades av Stand by Me (med en liten gnutta Flugornas herre) samt hans egen kärlek till superhjältar när han växte upp. Serien kommer även innehålla Plutonas sista äventyr som extramaterial tecknat av honom själv där vi får lära känna Plutona lite närmare för att slutligen, i femte och sista numret, få reda på vad som hänt henne. För er som inte får nog av Jeff Lemire just nu, inklusive undertecknad, rekommenderar jag första traden av Descender samt hans serie Sweet Tooth som kommer ut den här veckan i en lyxig inbunden utgåva, nämligen Sweet Tooth Deluxe Edition Book 1.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...