Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 15

lördag 16 april, kl 14:21 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

MOONKN2016001-DC11-01941MOON KNIGHT #1
Manus: Jeff Lemire
Illustration: Greg Smallwood
Förlag: Marvel Comics

Den snart Sverige-aktuelle kanadensaren och serieskaparen Jeff Lemire författar just nu tre pågående Marvel-titlar, All-New Hawkeye, Extraordinary X-Men och Old Man Logan, och den här veckan är det så dags för den tredje: Moon Knight. Denna seriefigur brukar locka fram det bästa hos olika författare och tecknare, framförallt tänker jag på Warren Ellis, Declan Shalvey och Jordie Bellaires korta men magnifika arc, och Lemire fortsätter här att vända ut och in på stackars Marc Spectors redan problematiska hjärnspöken när han vaknar upp på en institution och hela hans existens ifrågasätts.

BlackRoad-01-1-dfa2bBLACK ROAD #1
Manus: Brian Wood
Illustration: Garry Brown
Förlag: Image Comics

Brian Wood återvänder till vikinga-genren med den den nya serien Black Road och fortsätter här också sitt samarbete med Garry Brown som började med The Massive och fortsatte med den snart avslutade miniserien The Massive: Ninth Wave. Serien Northlanders från Vertigo handlade om olika verkliga historiska händelser under vikingatiden och med flera olika fiktiva huvudpersoner men i Black Road får vi en mystisk och mörk berättelse som utspelas i Norge vid brytningstiden mellan asatro och kristendom. Här får vi följa den tyste enstöringen Magnus som fått i uppdrag att eskortera en kardinal från Rom längs med den ökända och farliga ”black road” för att undersöka märkliga händelser.

HotDamn-01-pr-1-1d813HOT DAMN #1
Manus: Ryan Ferrier
Illustration: Valentin Ramon
Förlag: IDW

Ryan Ferrier (Kennel Block Blues, Curb Stomp och Sons of Anarchy) skapade tillsammans med tecknaren Valentin Ramon webbserien D4ve (Monkeybrain) där robotar tagit över världen och nu lever samma deprimerande liv som människorna tidigare gjorde. D4ve och efterföljaren D4ve2 publicerades i tryckt format av IDW och nu kommer Ferrier och Ramons nya serie Hot Damn som handlar om livet efter döden som du aldrig sett det förut. Terry Graham har levt hårt och dött ung för egen maskin men upptäcker till sin fasa att hans vilda färd är långt ifrån över. Den eviga skärselden är som ett terapisamtal utan slut och inte får han hjälp eller stöd från sin getliknande demonsponsor Costello heller.

25600HOUSE OF PENANCE #1
Manus: Peter J. Tomasi
Illustration: Ian Bertram
Förlag: Dark Horse Comics

Den här serien ser på ytan ut som ytterligare en i raden av skräckserier vi sett förut men den har sitt ursprung i verkliga och bisarra händelser runt förra sekelskiftet i USA. Sarah Winchester, änkan och arvtagerskan till vapenfabrikanten Winchester Repeating Arms Company vars make William Wirt Winchester avlidit i tuberkulos, var enligt historien övertygad om att det vilande en förbannelse över henne till följd av alla dödsoffer för familjens vapen och det enda sättet att häva denna förbannelse var att aldrig sluta bygga på hennes nyligen införskaffade hem i Kalifornien. Efter 38 år av dygnet-runt-byggande dog Sarah 1922 och efterlämnade huset, som nu går under namnet Winchester Mystery House och blivit en turistattraktion, fyllt av tinnar och torn, dörrar och fönster som öppnas respektive blickar mot väggar, trappor och korridorer som inte leder någonstans och det ständigt återkommande talet 13. Bara denna historia gör att jag blir sugen på att läsa Tomasi och Bertrams serie.

bookjackpotJACKPOT #1
Manus: Ray Fawkes
Illustration: Marco Failla
Förlag: AfterShock Comics

AfterShock Comics andra våg av nya serier började förra veckan med Rough Riders och fortsätter den här veckan med Jackpot av Ray Fawkes (Intersect, Gotham by Midnight) och Marco Failla. Handlingen verkar vara en blandning mellan Ocean’s Eleven och myten om Prometheus som stal elden från gudarna. I Jackpot får vi följa en kvintett av lurendrejare, svindlare och bedragare som en vacker dag upptäcker att de har möjlighet att göra det perfekta brottet: stjäla kraften från livs levande gudar. Förbered er på skurkar på barer och spelklubbar men också för verklighetsförändrande krafter och manipulerande av tid och rum. Och liv och död.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...