Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 28

lördag 16 juli, kl 18:45 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Morning_Glories_50

MORNING GLORIES #50
Manus: Nick Spencer
Illustration: Joe Eisma
Förlag: Image Comics

Trots att det bara är finalen på säsong två och att en fortsättning följer, när låter jag vara osagt, så vill jag ändå passa på att uppmärksamma att Nick Spencer och Joe Eismas långkörare Morning Glories nått fram till 50:e numret. Serien som beskrivs som ”Runaways meets Lost” handlar ursprungligen om sex briljanta men trasiga förstaårselever på den prestigefyllda privatskolan Morning Glory Academy, hemvist för mörka och hemska hemligheter. Att publicera 50 nummer är ingen barnlek i dagens serielandskap men Image Comics har ett bra saldo med pågående serier som Spawn (#264), Savage Dragon (#214), The Walking Dead (#156) och Invincible (#129). Från början var det tänkt att serien skulle komma ut med totalt 100 nummer och även om det kommer att dröja ett tag så verkar det fortfarande vara målet.

NSM-Cv1-ds-9f7baNEW SUPER-MAN #1
Manus: Gene Luen Yang
Illustration: Victor Bogdanovic
Förlag: DC Comics

Gene Luen Yang är en prisbelönad serieskapare som även undervisar och föreläser om serier samt utsågs av USA:s Library of Congress till Ambassador for Young People’s Litterature. Han slog igenom med seriealbumet American Born Chinese 2006 och Gene är en stark förespråkare av att använda serier som ett verktyg för lärande och flera av hans verk används också i undervisning i flera amerikanska skolor. Nu har han fått äran, efter en kort sejour med Superman, att lansera en helt ny hjälte i DC:s nystart Rebirth. Kong Kenan är en arrogant ung man från Shanghai som får ett erbjudande han inte kan tacka nej till: att bli Kinas egen Superman.

Horizon-01-1-27e19HORIZON #1
Manus: Brandon Thomas
Illustration: Juan Gedeon
Förlag: Image Comics

Efter decennier av exploatering och missbruk är Jorden döende. En hemlig organisation bestående av olika regeringar och företag har i smyg letat efter en planet dit mänskligheten kan flytta och nu har de hittat den. Problemet är bara att en invånare på denna perfekta planet, den erfarna krigaren Zhia Malen, får nys på dessa planer och är fast besluten att inte en endaste jordling ska få sätta sin fot på hennes hemvärld så hon samlar ihop ett team och beger sig till Jorden för att krossa denna vision i sin linda. Problemet för Zhia och hennes team är när de inser att dem de förklarat öppet krig mot inte representerar hela Jordens befolkning. Serien Horizon ges ut på etiketten Skybound som är en del av Image Comics och är skriven av Brandon Thomas (Voltron, Miranda Mercury) och tecknad av Juan Gedeon (Strayer, Ghost Racers)

Millarworld_Annual2016-1MILLARWORLD ANNUAL 2016 #1
Manus: Mark Abnett, Shaun Brill, Cliff Bumgardner, m. fl.
Illustration: Pracheta Banerjee, Steve Beach, Conor Hughes, m. fl.
Förlag: Image Comics

Det går bra för Mark Millar och hans eget serieuniversum Millarworld som innehåller många spännande karaktärer av vilka många, och fler lär det bli, dykt upp på vita duken. Men Millar vet hur svårt det är att komma dit han kommit och därför har han skapat ett initiativ som låter nya serieskapare få en plattform för skapande (samtidigt som han får bra reklam för sina egna produkter. Förlåt, jag kunde inte låta bli. Millar brukar framkalla någon slags hatkärlek inom mig). Resultatet blev Millarworld Annual 2016 som innehåller sex nya historier med karaktärer från Millarworld (Kick-Ass, Hit-Girl, Chrononauts, Kingsman, American Jesus och Starlight), skrivna och tecknade av tolv personer från olika hörn av vår värld som vill spänna bågen och pröva sina vingar. Det är inte så vanligt att någon hyr ut sina karaktärer på samma sätt som Marvel och DC gör så jag tycker konceptet är spännande och tanken är att det ska komma ut en Millarworld Annual varje år i fortsättningen.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...