Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 32

fredag 12 augusti, kl 22:13 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

ASBM-Cv1-ds-675d9ALL-STAR BATMAN #1
Manus: Scott Snyder
Illustration: John Romita Jr., Declan Shalvey
Förlag: DC Comics

Efter 51 nummer med Batman lämnade Scott Snyder över rodret till Tom King men, till mångas glädje, är han inte riktigt färdig med Mörkrets riddare, eller snarare Batmans imponerande skurkgalleri. I All-Star Batman välkomnar Snyder några av branschens bästa tecknare för att göra sin tolkning av deras favoritskurk. Tanken är ett roterande schema med en längre arc med samma tecknare följt av ett knippe one-shots med olika, o.s.v.. Först ut är veteranen John Romita Jr. som gör sin tolkning av Two-Face i en historia där skurkbossen satt ett pris på Batmans huvud som gör att han jagas av både lönnmördare, prisjägare och vanliga medborgare. Det är en klassisk roadtrip där Batman släpar runt på Two-Face i handfängsel och förutom sina bataranger och andra gadgets har han även en motorsåg.

Fortsättningen på serien kommer även innehålla Mad Hatter av Paul Pope, Poison Ivy av Tula Lotay samt bidrag från Sean Murphy, Lee Bermejo, Jock och Francesco Francavilla. Mumsmums! 😀

BlackMonday-01-cvr-594af-9960aTHE BLACK MONDAY MURDERS #1
Manus
: Jonathan Hickman
Illustration: Tomm Coker
Förlag: Image Comics

De senaste åren har det varit tunt med egna serier från Jonathan Hickman: Förutom hans East of West, som alltjämt tuffar på mot den annalkande apokalypsen, så ligger både The Dying & The Dead och The Manhattan Projects i träda hos Image Comics, men nu när Hickman är färdig hos Marvel, i och med avslutningen på hans fantastiska Secret Wars, så ser hans schema lite luftigare ut. Dock blir det inte någon fortsättning just nu på de ovan nämnda titlarna utan istället en helt ny. The Black Monday Murders handlar, på sedvanligt Hickman-manér, om en stor konspiration och hemligt ränksmideri, eller som Hasse å Tage sjöng redan på 1960-talet: ”Va i helvete har dom för sig inne i banken efter tre?” I denna serie styrs världens finansmarknader av en religiös kult som tillber Mammon, och när börskrascherna inträffar (alltid på en ”svart” dag, som ”svarta torsdagen” 1929 och ”svarta måndagen” 1987) krävs det blodsoffer. Det var nämligen inte förtvivlan som gjorde att mäklarna kastade sig ut genom fönstren 1929. Dessutom inträffade alla dessa krascher i oktober som är tiden för Samhain, eller Halloween som vi kallar det idag, och börserna öppnar alltid 1 november. Ser ni den ockulta konspirationen?

Om man, som jag, gillar Hickman så är det lätt att lägga märke till vissa vanligt förekommande teman i hans berättelser: såsom hemliga sällskap, kryptiska symboler, alternativa världar, döden och Gudsmord. För dig som vill frossa lite mer i detta så rekommenderar jag ett inlägg från We the nerdy, kallat Odly Specific Things That Every Jonathan Hickman Comic Needs. Mycket underhållande och träffsäker läsning.

superwomanc-cf6afSUPERWOMAN #1
Manus/Illustration: Phil Jimenez
Förlag: DC Comics

När DC annonserade att det skulle komma en serie med Superwoman (Lois Lane med Stålmannens krafter som dykt upp i flera olika versioner sedan 1943) var det några frågetecken som dök upp med tanke på det rådande läget i DC:s universum efter eventet Convergence: Vilken Lois Lane och hur fick hon dessa krafter? Nu vet vi att det är New 52:s version av Lois och att hon absorberade New 52:s version av Supermans krafter när han tragiskt avled strax innan DC Rebirth. För att göra förvirringen total har vi nu alltså Stålisfamiljen (bestående av Superman och Lois Lane samt deras son Jonathan) från tiden innan New 52 (som dessutom lever ett liv på landet under namnet White för att världen inte ska bli förvirrad) samt, för att skoja till det ytterligare, två Superwoman (eller Superwomen), för det var inte bara New 52:s Lois Lane som fick krafter utan även Lana Lang. Hänger ni med?

Den här serien är både skriven och tecknad av Wonder Woman-veteranen Phil Jimenez och första numret innehåller en överraskande vändning i stil med Kurt Busiek och Mark Bagleys Thunderbolts #1 (där de nya Avengers visade sig vara Masters of Evil) eller avslutningen på första volymen av Southern Bastards (ni som läst den sistnämnda fattar vad jag menar) och detta har skapat mycket upprörda känslor och kommentarer på nätet.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...