Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 33

fredag 19 augusti, kl 00:06 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

29946BRIGGS LAND #1
Manus: Brian Wood
Illustration: Mack Chater
Förlag: Dark Horse Comics

Brian Woods serieskapande pendlar ofta mellan antingen historiska skeenden (Northlanders, Rebels, Black Road) eller nyhetsrubriker från vår tidsera ställda på sin spets (DMZ, The Massive, Starve). Till den sistnämnda kategorin hör definitivt hans nya serie Briggs Land som handlar om en koloni av survivalister i den amerikanska obygden som kommer i clinch med myndigheterna samtidigt som inbördes strider sliter dem sönder och samman. Seriens pitch är ”Sopranos set in the militia community” med klanen Briggs i spetsen som allt mer finansierar sin politiska ideologi med hjälp av vapen- och drogsmuggling, pengatvätt och andra skumraskaffärer. Allt ändras dock när Grace Briggs, hustru till klanens ledare, bestämmer sig för att leda klanen i en annan riktning under makens fängelsevistelse, vilket inte ses med blida ögon av resten av familjen. Serien verkar också få en framtid i TV-rutan eftersom Brian Wood håller på med ett manus till seriens pilotavsnitt på bolaget AMC, som ju även gjort adaptioner av The Walking Dead och Preacher så den är verkligen i gott sällskap.

Demonic-01-1-f4d49DEMONIC #1
Manus: Christopher Sebela
Illustration: Niko Walter
Förlag: Skybound/Image Comics

Demonic var från början en av flera serier som förlaget Skybound (som är en del av Image Comics) gav ut som en one-shot 2010 för att se om serieläsarna nappade. Den skrevs då av den i dag mycket namnkunnige Robert Kirkman (The Walking Dead, Invincible, Outcast) men fick ingen fortsättning. Nu, sex år senare, görs ett nytt försök med författaren Christopher Sebela (High Crimes, Welcome Back, Dead Letters) och tecknaren Niko Walter. Serien handlar om New York-polisen Scott Graves som är besatt av en mörk kraftfull varelse som han ständigt måste hålla i schack. Besatt är egentligen fel ord för Scott är mer som en ägodel och demonen inom honom, Aesha, håller i kopplet. Det finns också en överenskommelse dem emellan: Scott ger sig ut på natten och ger Aesha allt blod hon vill ha och hon ser till att skydda hans familj. Ett lite rolig detalj är att Sebela själv tillbringade en hel månad på ett Clown-hotell, så han vet verkligen vad som krävs för att klara av demoniska varelser.

maxresdefault

Sist men inte minst vill jag passa på att göra reklam för filmversionen av Alena som har biopremiär 19 augusti. Kim W. Anderssons rysare i internatmiljö är ett seriealbum som jag verkligen gillar med sin sköna känsla och obehagliga stämning. Filmen är regisserad av Daniel Di Grado, Amalia Holm spelar Alena och Molly Nutley skolans fruktade mobbare. Redan förra året visades en kortare version på SVT, som jag tyvärr missade, men jag tänker definitivt inte göra om samma misstag nu när långfilmsversionen är här. Gå och se den, vet ja!

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...