Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 50

söndag 18 december, kl 08:33 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

hawkeye2016001-dc11HAWKEYE #1
Manus: Kelly Thompson
Illustration: Leonardo Romero
Förlag: Marvel Comics

Marvels ”Team Hawkeye” har mer eller mindre gått skilda vägar efter Clint Bartons inblandning i Civil War II och medan han försöker skapa sig en ny roll i Marvels universum i serien Occupy Avengers reser Kate Bishop tillbaka till USA:s västkust för att återuppta sin privatdetektivkarriär. Marvels senaste trend är ju att förpassa gamla karaktärer i malpåse eller i bakvattnet för att ge plats åt yngre förmågor med samma krafter eller namn, såsom Amadeus Cho (Totally Awesome Hulk), Riri Williams (Iron Heart), och med Kelly Thompson (A-Force, Jem and the Holograms) och Leonardo Romero (Rampage Jackson) vid rodret på nya Hawkeye hoppas jag de kan fylla skorna efter Fraction/Aja/Wu och Lemire/Perez.

rockstars_01-1ROCKSTARS #1
Manus: Joe Harris
Illustration: Megan Hutchison
Förlag: Image Comics

Tänk om vi hotas av en omfattande övernaturlig konspiration och de enda som kan rädda världen är en rocknörd, som är ett levande uppslagsverk när det gäller rockmusikens legender och förlorade historia, och en hänsynslöst grävande musikskribent? Det är premissen i Joe Harris (Great Pacific, Snowfall, The X-Files) nya serie tillsammans med nykomlingen Megan Hutchison där vi får möta Jackie Meyer och Dorothy Bell när de försöker lösa en stor konspiration som innefattar ett legendarisk band, människor besatta av demoner och offer till rockens mörka gudar.

30532SHADOWS ON THE GRAVE #1
Manus/Illustration: Richard Corben
Förlag: Dark Horse Comics

Efter flera Edgar Allan Poe-adaptioner och hans egen Lovecraftdoftande Rat God på Dark Horse Comics presenterar den 76-årige veteranen Richard Corben en alldeles ny svart-vit skräckserie på förlaget. Att Corben är en levande legend inom seriebranschen är obestridligt och huvudpersonen i antologiserien Shadows on the Grave bär även namnet Denaeus och påminner en hel del om Corbens klassiska karaktär Den som gick som följetong i svenska Tung Metall när det begav sig. Ett måste för alla fans av bra och bisarra skräckserier.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...