Recensioner

Hawkeye #1

onsdag 18 januari, kl 22:52 av 0 kommentarer

hawkeye2016001-dc11Kate Bishop är tillbaka i Los Angeles för att återuppta sin karriär som privatdetektiv i Venice. Hennes rebelliska natur förbjuder henne dock från att betala avgiften på $225 för en licens men hon hyser ändå gott hopp om att kunna få sin firma Hawk Investigations att blomstra. Efter fjorton presumtiva kunder som ville träffa ”The Real Hawkeye”, av vilka tolv ville slå honom på käften, och sju personer som trodde Kate var en legitimerad optiker börjar hon dock tappa modet – när plötsligt collegestudenten Mikka dyker upp. Hon har blivit förföljd och hotad på nätet av ett okänt troll och vågar knappt visa sig ute eftersom hon är rädd att hoten ska bli verklighet eller att det är någon i hennes närhet som vill henne illa. Hennes flickvän tyckte hon skulle anlita en privatdetektiv som kunde spåra gärningsmannen och Kate lovar att hitta och sätta dit honom.

HAWKEYE2016001-int2-2Matt Fraction och David Aja skapade inte bara den definitiva versionen av Clint Barton i sin mästerliga serie Hawkeye utan lyfte också upp Kate Bishop till den positionen hon har idag som Bartons rättmätiga arvtagare. Parallellt med den serien så dök hon även upp i Kieron Gillen och Jamie McKelvies magiska Young Avengers och hon har raskt blivit en av mina favoritkaraktärer i Marvels nuvarande universum. Jeff Lemire och Ramon K. Perez fortsatte i Fraction och Ajas fotspår i All-New Hawkeye och nu är det Kelly Thompson (A-Force, Jem and the Holograms) och Leonardo Romeros tur att ge Kate Bishop fritt spelrum i en alldeles egen titel.

Thompsons val att åter förflytta Kate till USA:s soliga västkust och hennes stapplande karriär som privatdetektiv (som man kan läsa början på i Hawkeye, Vol. 3: L.A. Woman) funkar utmärkt och hon verkar passa som fisken i vatten i Venices bohemiska bostadskvarter och soldränkta surfarstränder. Efter att ha stoppat ett bankrån på sedvanligt Hawkeye-manér nästlar hon sig in på Kinney College för att se vem det är som terroriserar Mikka. Allt går bra – men lite för bra för det här handlar inte om någon patetisk student som stalkar en annan student utan något mycket värre.

Hawkeye-1-3

Både Thompson och Romero gör ett bra jobb men första numret av Hawkeye är ändå en lättviktare i sammanhanget. Superhjälten som vanlig person har vi sett förut och själva grundhandlingen och personporträtten likaså men det finns mycket potential som jag hoppas att Thompson och Romero tar vara på i framtiden. Näst på tur av Marvels nya serier är Hulk med en traumatiserad Jennifer Walters (She-Hulk) i huvudrollen och det ska bli intressant att se vad Mariko Tamaki (This One Summer) kan åstadkomma hos Marvel.

Manus: Kelly Thompson
Illustration: Leonardo Romero
Färgläggning: Jordie Bellaire
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 3/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...