Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 50

söndag 17 december, kl 00:21 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

GIANTS #1
Manus: Carlos Valderrama
Illustration: Miguel Valderrama
Förlag: Dark Horse Comics

En naturkatastrof av okänt ursprung har kastat in vår värld i en ny istid och tvingat mänskligheten att bosätta sig under jord. En blodig kamp mellan gängen Bloodwolves och Grim Bastards präglar detta postapokalyptiska landskap där målet för kampen om herravälde är tillgången till det sällsynta drivmedlet vid namn ambernoir. De föräldralösa tonåringarna Gogi och Zedo ger sig av till Jordens yta, där de inte bara tvingas utstå bitande kyla och livsfarliga jättemonster, för att hitta mer av denna kraftfulla substans men våra ambitiösa unga hjältar blir snart varse att den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. Giants är en kaiju-inspirerad miniserie från Dark Horse Comics skapad av de spanska bröderna Carlos och Miguel Valderrama och denna serie är även deras debut på den amerikanska seriemarknaden.

JUDAS #1
Manus: Jeff Loveness
Illustration: Jakub Rebelka
Förlag: BOOM! Studios

”Ve den människa genom vilken Människosonen blir förrådd! Det hade varit bäst för den människan om hon aldrig blivit född.” (Matteus 26:24)

I den lysande men brutala serien The Goddamned av Jason Aaron och R.M. Guéra får vi se världen genom Kains ögon, Adam och Evas förstfödde son som dödade sin bror och tvingades till evig fördömelse. I Jeff Loveness (Nova, Groot, World Reader) och Jakub Rebulkas (Namesake) nya miniserie Judas från BOOM! Studios får vi följa Bibelns förrädare med stort F där han vaknar upp i Helvetet efter att ha tagit livet av sig. Serien är ett ambitiöst projekt att visa en annan och mer komplex bild av mannen vars namn för evigt blivit synonymt med ”förrädare”, hur han följde sin egen logik och hur han inser att han blivit utnyttjad av både Himlen och Helvetet sedan sin födsel.

MONSTRO MECHANICA #1
Manus: Paul Allor
Illustration: Chris Evenhuis
Förlag: AfterShock Comics

Den stora renässansmänniskan Leonardo da Vinci har dykt upp i flera populärkulturella sammanhang på sistone, såsom TV-spelet Assassin’s Creed II, serien Chiaroscuro: The Private Lives of Leonardo da Vinci, TV-serien Da Vinci’s Demons och Dan Browns bästsäljare Da Vinci-koden. Nu är det dags för en ny tecknad serie med universalgeniet, Monstro Mechanica av Paul Allor (Teenage Mutant Ninja Turtles) och Chris Evenhuis (Wynonna Earp), där Vatikanstaten och den mäktiga familjen Medici försöker lägga rabarber på da Vincis vapenexperiment för sina egna onda syften men inte räknar med uppfinnarens briljanta lärjunge Isabel och hennes brutala artificiella intelligens av trä.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...