Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 4 (2018)

söndag 28 januari, kl 14:53 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

ABBOTT #1
Manus: Saladin Ahmed
Illustration: Sami Kivelä
Förlag: BOOM! Studios

Science Fiction/Fantasy-författaren och poeten Saladin Ahmed slog ner med buller och bång i den amerikanska seriebranschen 2017 med Black Bolt för Marvel Comics och han kommer även att författa serien Exiles från samma förlag under 2018, men innan dess hinner han även med att ge ut sin allra första egna serie från BOOM! Studios tillsammans med finske tecknaren Sami Kivelä (Beautiful Canvas). Abbott utspelas i 70-tales Detroit (som också råkar vara Ahmeds födelsestad) där vi får följa den svarta journalisten Elena Abbott som jobbar på en hungrig tabloidblaska. När mystiskt och bestialiskt skändade kroppar börjar dyka upp i staden väcks Elenas minne till liv när hennes man mördades för några år sedan av något som inte var av denna värld. Hon har inte varit sig själv sedan dess och beslutar sig nu för att lösa fallet på egen hand. Förutom Detroit och 70-talet, med vanligt förekommande rasism och sexism, så har serien också hämtat inspiration från Arkiv X och framförallt TV-serien Kolchak: The Night Stalker som även var inspirationen till just Arkiv X.

VINEGAR TEETH #1
Manus: Damon Gentry
Illustration: Troy Nixey
Förlag: Dark Horse Comics

”Lovecraft möter Dödligt vapen” låter som en skön hisspitch och vill man ha mer av den varan så rekommenderar jag Damon Gentry (Sabretooth Swordsman) och Troy Nixeys (Jenny Finn) Vingar Teeth som är en ”buddy-cop action-comedy” i Lovecraft-miljö. Den kraftigt alkoholiserade och musikaliskt bevandrade Artie Buckle tillhör inventarierna på polisstationen i Brick City och en dag får han motvilligt en ny partner i form av ett tentakelförsett monster vid namn Vingar Teeth. Efter att bokstavligen ha käkat upp en skurk utnämner stadens borgmästare Vinegar till polis och han välkomnas med öppna armar av alla…utom Buckle. Den fyrdelade miniserien är inspirerad av 80- och 90-talets buddy cop-actionfilmer, monster och en stor portion Mad Magazine.

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...