Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 14 (2018)

lördag 7 april, kl 18:28 av 0 kommentarer

Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

ISOLA #1
Manus: Brenden Fletcher & Karl Kerschl
Illustration: Karl Kerschl
Förlag: Image Comics

Tre av årets mest emotsedda titlar för min egen del är Gideon Falls (Jeff Lemire och Andrea Sorrentino), The Seeds (Ann Nocenti och David Aja) och så den här veckans första titel: Isola av två tredjedelar av teamet från Gotham Academy: Brenden Fletcher och Karl Kerschl. Denna Miyazaki-inspirerade fantasyberättelse om Rook, kapten över det kungliga gardet, som måste färdas halvvägs runt Jorden för att hitta den mytomspunna Isola, dödens ö, och därigenom häva förbannelsen över drottning Olwyn av Maar som förvandlats till en blå tiger har tagit två decennier att skapa och Fletcher och Kerschl har känt varandra sedan 10-årsåldern.

ANALOG #1
Manus: Gerry Duggan
Illustration: David O’Sullivan
Förlag: Image Comics

I Panel Syndicates första publikation The Private Eye (skapad av Brian K. Vaughan, Marcos Martin och Muntsa Vicente) presenterades en dystopi där cyberrymdens ”moln” hade kraschat och avslöjat alla människors hemligheter. Följden blev ett samhälle utan internet, smartphones och sociala medier där alla är så överdrivet måna om sina privata liv att man maskerar sig till vardags. Gerry Duggan (Deadpool, Star Wars: Chewbacca, Uncanny Avengers) och tecknaren David O’Sullivan målar upp en liknande värld i den nya serien Analog där digital information blivit en säkerhetsrisk och all viktig och hemlig information måste levereras av personliga kurirer, så kallade ”Ledger Men”. Seriens protagonist, Jack McGinnis, är en sådan och han lever ett farligt liv med en pistol i ena handen och en portfölj fjättrad med handklovar i den andra…plus att han hade ett finger med i cyberattacken som förändrade världen.

LIFE BETWEEN PANELS: THE COMPLETE TAILS OMNIBUS (TPB)
Manus/Illustration: Ethan Young
Förlag: Dark Horse Comics

Serieskaparen Ethan Young imponerade stort på mig med sitt fantastiskt snygga och gripande seriealbum Nanjing: The Burning City (som handlar om den fruktansvärda Nanjingmassakern 1937 under Japans krig mot Kina) och nu samlar Dark Horse Comics även hans webserie Tails i en omnibus. Denna halvt självbiografiska metaserie, som startade 2009 och publicerades i sex år, handlar om den unge serietecknaren och New York-bon Ethan Young själv som försöker hanka sig fram i seriebranschen samtidigt som han bor hos sina föräldrar, har ett vanligt dagjobb och dessutom älskar katter och superhjältar. Allt går helt överstyr när han börjar teckna strippserien Crusader Cat! och snart kan inte Ethan skilja verkligheten från fantasin i serierutorna.

XERXES: THE FALL OF THE HOUSE OF DARIUS AND THE RISE OF ALEXANDER #1
Manus/Illustration: Frank Miller
Förlag: Dark Horse Comics

Frank Millers serie 300, som tar oss till år 480 f.v.t. då kung Leonidas av Sparta och blott 300 av hans tappraste män försvarade grekerna från en invasion av persernas kung Xerxes och hans betydligt större armé vid Thermopyle, dök upp 1998, vann tre Eisner Awards 1999 (Best Writer/Artist, Best Colorist och Best Limited Series) samt filmatiserades 2006 av Zack Snyder. Nu är det äntligen dags för Miller att återvända till denna tidsera där samme kung Xerxes bestämmer sig för att erövra den kända världen för att hämnas sin fader Darius död och skapa sig ett rike som aldrig skådats förut…enda tills grekerna får en egen kung av samma kaliber: Alexander den store.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...