Allmänt /Nyheter och tips

Presentation av nya kolumner

söndag 19 augusti, kl 22:47 av 1 kommentar

Pär här! Har haft en del att göra på sistone så första inlägget har dröjt, men nu ska jag se till att börja bidra som skribent på Shazam.se. I detta första inlägg vill jag göra en presentation av de olika kolumner jag tänker introducera och skriva under. Alla med sitt eget serierelaterade namn:

The Weekly Bugle – Denna kategori är min nyhetsrapportering som jag ska försöka få till så den dyker upp varje söndag. Till skillnad från Andreas Veckans Nyheter (som riktar in sig på nya intressanta serier som släpptes senaste onsdagen) är fokus här på saker inom serievärlden som varit aktuella under veckan. Det kan vara allt från nyannonserade serier och initiativ från förlag, händelser runt serieskapare eller annat som påverkar och berör seriecommunityn. Ni som gillar annat än det från den amerikanska marknaden får ursäkta, eftersom mitt egna fokus och kunskap främst ligger där. Jag inkluderar dock resten av världen också om jag lyckas uppmärksamma något viktigt (ni som har insikt och intresse av de områdena är välkomna att kommentera med era egna nyheter).

The Tomes Of Magic – Bevakning och presenterande av intressanta hardcoverutgåvor. Böcker i formaten omnibus, absolute-, library- och deluxe edition kommer täckas här. Spotlight på såväl gamla som nya utgåvor kommer ske samt att uppmärksamma när något spännande är på väg i framtiden.

Creators Of The Galaxy – Rätt och slätt en djupdykning i en specifik skapares bibliografi och seriekonst. Givetvis kommer främst författare och tecknare figurerar här, men tuschare, färgläggare, textare och redaktörer är precis lika fair game.

Journey Into History – Vi kollar i backspegeln och berättar historien bakom någon särskild aspekt av serievärlden.

The Anatomy Lesson – Här gås ett specifikt verk igenom och dissekeras. Seriens teman, berättande, styrkor och svagheter, bidragande i utvecklingen av sin genre samt betydelse för serieindustrin, samhället och/eller karaktären kommer belysas.

The Word – Min egen åsiktskolumn. Kan handla om allt från hur förlag hanterar olika saker, serietrender jag vill sätta under luppen, specifika händelser som jag har tankar kring eller hylla/ifrågasätta specifika saker inom seriecommunityn.

Comics Of Future Past – När förlagen i staterna i slutet på varje månad släpper sina solicitations (i princip en lista med vad de kommer publicera om tre månader) kommer jag berätta vad som är nytt vad gäller lösnummer och ge min egen bedömning på hur hot or not var och en är enligt en femgradig skala (1- helt ointressant, 2- en intressant skapare 3- två intressanta skapare eller enbart en fast med lockande premiss, 4- två favoritskapare eller enbart en med lockande premiss Prenumerationsvärdig, 5- två favoritskapare med lockande premiss Given Prenumeration). Jag kommer presentera alla nyheter från DC Comics, Marvel Comics, Vertigo Comics, Dark Horse Comics och Image Comics, men även ha en ”övriga förlag-sektion” om något är värdigt att ta en titt på den månaden.

The Root Of All Comics – Saker som handlar om serier. Filmer och böcker om konstformen, dess skapare eller hantverket att göra serier.

Seed Of Adaptation – Recension och analys av ett verks översättning från serie till annat medie eller åt andra hållet.

Jag ska även försöka få igång tävlingar med vinst i seriealbumform emellanåt och givetvis vanliga gamla hederliga recensioner (förvänta er inte lika många som från Andreas bara). Nu är detta avklarat, så läs serier och be back soon. Very soon!

Kommentarer

  1. Thomas Fels says:

    Kul! Ser fram emot detta!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...