Nyheter och tips

Vinnarna av Harvey Awards 2020

onsdag 7 oktober, kl 22:12 av 0 kommentarer

10 oktober kommer det hållas en digital ceremoni för att uppmärksamma årets vinnare av Harvey Awards men redan nu så har juryn tillkännagivit hela prislistan som är uppdelad i sex olika kategorier.

Book of the Year: Dragon Hoops av Gene Luen Yang (First Second)

Med sina serieböcker American Born Chinese samt Boxers och Saints har Gene Luen Yang blivit en av de mest hyllade serieskaparna just nu och framgångssagan fortsätter med Harvey-juryns finaste pris till hans bok Dragon Hoops, i konkurrens med höjdare som Eleanor Davis The Hard Tomorrow, Tillie Waldens Are You Listening?, Little Bird, The Invisible Kingdom och många fler.

Best Children’s or Young Adult Book: Superman Smashes the Klan av Gene Luen Yang och Gurihiru (DC Comics)

Även i den här kategorin drog Gene Luen Yang vinstlotten med en Superman-bok som hamnar högst upp på önskelistan tillsammans med redan nämnda Dragon Hoops.

Best International Book: Grass av Keum Suk Gendry-Kim (Drawn and Quarterly)

Keum Suk Gendry-Kims välgjorda och mycket läsvärda bok om en så kallad ”tröstekvinnas” vardag under Andra världskriget är en av de bästa böcker jag läst i år och en mycket värdig vinnare i mina ögon.

Digital Book of the Year: The Nib

The Nib är en digital serieplattform som levererar rykande färska satiriska serier om de hetaste ämnena just nu. Rekommenderas varmt!!!

Best Manga: Witch Hat Atelier av Kamome Shirahama (Kodansha Comics)

Vinnaren i kategorin Best Manga gick till en av årets Eisner-vinnare i samma kategori, nämligen Witch Hat Atelier. Är beställd från biblioteket och under tiden njuter jag av den andra Eisner-vinnaren, Cats of the Louvre.

Best Comics Adaption: HBO:s Watchmen

Mycket trevlig kategori och även om jag höll tummarna på I Am Not Okay With This (Netflix) så gillade jag verkligen HBO:s fortsättning på Watchmen. Bra skådespeleri, mumsig handling och höga insatser. Stort grattis till alla vinnare!!!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...