Recensioner

Transformers Spotlight: Kup

söndag 26 april, kl 10:32 av 2 kommentarer

transformers_spotlight_kupTänkte att det kanske har varit lite väl mycket av samma sak här sista tiden, det vill säga mest Marvel och DC, så jag offrade mig och inhandlade ett nummer av Transformers Spotlight från IDW. Spotlight är en samling av one-shots, med en ny karaktär i varje nummer. Rätt skön idé, särskilt för oss som inte är insatta i vad som hänt med Transformers sedan 80-talet. För min del blev det numret med autoboten Kup (som jag aldrig hört talas om), författat och tecknat av en man vid namn Nick Roche, men har tidigare sett nummer med kändisar som Shockwave, Hot Rod, Grimlock och Optimus Prime. Kup, en rätt hårt sliten och omodern autobot, har efter någon sorts kataklysm kaschlandat på en obebodd planet, där hans enda sällskap är gigantiska kristaller som under dagtid ”sjunger” för honom. På nätterna spenderar Kup tiden med att prata med en söndersliten och för länge sedan avliden (skrotad? kasserad?) kollega medan han samtidigt hemsöks av zombieliknande robotar som verkar vilja föra bort honom. Det visar sig snart att allt inte är riktigt som sig bör, och att gamle Kup kanske inte har riktigt alla muttrar i verktygslådan. Inget berättarmässigt mästerverk kanske, men inte heller dåligt på något sätt. Lite över förväntan faktiskt, och helt ok läsning för en långsam eftermiddag. Ska nog kolla in All Hail Megatron nästa gång.

Manus: Nick Roche
Illustration: Nick Roche
Förlag: IDW
Betyg: 3-/5

Kommentarer

  1. Ferdinand says:

    Fan vad bra att du offrar dig Jonas. You go boy!

  2. […] och med att min första testläsning av Transformers i “vuxen” ålder faktiskt visade sig vara en rätt så angenäm […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...