Intervju /Nyheter och tips

Peter Bergting berättar om sina kommande projekt

måndag 24 augusti, kl 21:55 av 1 kommentar

webb_Peter_Bergting1_cSara_Att en av Sveriges få serieskapare med internationell klass Peter Bergting tillsammans med författaren Jens Lapidus rönt enorma framgångar med kriminalserien Gängkrig 145 under våren och sommaren har ni antagligen inte missat. Men framgången betyder absolut inte att Peter lutat sig tillbaka och tagit det lugnt. Shazam.se tog ett snack med honom om hans tre kommande projekt.

Shazam.se: Hej Peter, stort grattis till de stora framgångarna med Gängkrig 145.

Peter Bergting: Tackar!

SZ: Du har på din blogg skrivit en del om dina nya projekt. Kan du berätta lite om din och Sebastian Jonas serie The Untamed?

untamed2PB: Vi har jobbat med den i snart tre år. Jag började jobba med Seb i ett helt annat projekt som först skulle bli film, där jag gjorde concept art. Filmen gick i stöpet, men det blev en serie på Boom! Jag ritade dock inte den serien, då jag och Seb redan börjat på vårt eget projekt, The Untamed. Det är Sebastians värld och story, där jag är med och målar serien. Fast jag är delägare i själva franchisen, så jag har en stake i film och sånt också.

SZ: Om jag förstår det rätt så har ni redan publicerat två nummer och arbetar just nu med det tredje. Hur kan de av våra läsare som är intresserade av att läsa The Untamed få tag på dem?

PB: Nummer två är klart och jag ska börja med trean. Vi har distribution via Diamond Comics (Previews-katalogen). Vi är med i oktober-katalogen så första numret kommer inte ut förrän i december. Jag har lagt ner några nummer av både ettan och tvåan på Alvglans så om någon är intresserad så kan man springa ner dit och kika.

SH: Och vad är egentligen Asunda?

PB: Det är namnet på själva världen The Untamed utspelar sig i. Det kommer bli ett helt gäng med serier som utspelar sig i den världen.

SZ: Ett annat av dina projekt, Varulv, är vad jag förstått tokhemligt. När tror du att vi kan få veta något mer om det?

PB: Jag har valt att inte säga nånting om det så det kommer dröja =).

SH: Ok, vi får ha lite tålamod. Men du jobbar även med ett tredje projekt. Kan du avslöja något om det?

PB: Det blir sci-fi, mycket action, men även tänkvärd handling.

SH: Det låter spännande. Stort tack för att du tog dig tid för Shazam.se och våra läsare. Lyckat till med alla serier.

PB: Tack själv, Shazam.se är den bästa svenska seriebloggen helt klart!

PS. Peter har lagt 6 exemplar av The Untamed på Alvglans i Stockholm. Spring dit och köp dem om du vill läsa The Untamed redan nu. Dessutom finns en intressant artikel med Peter i tidningen Fokus. Det verkar som att det rör lite på sig i Seriesverige.

Kommentarer

  1. […] Untamed interview By Peter, on August 25th, 2009 At Shazam.se. var addthis_pub = 'bergting'; var addthis_language = 'en';var addthis_options = 'email, […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...