Allmänt

Orientering i Dover, NJ

torsdag 10 september, kl 03:46 av 3 kommentarer

cykelenDagen började med ett cykelköp. Detta följdes upp med att jag cyklade till närmaste Best Buy för att köpa min MacBook. Tydligen hade de inga i lager förutom ett skyltex som jag fick för 100 dollars rabatt. Sweeeet! Jag pratade också lite med säljaren som det visade sig hade jobbat som städare på 90-talet  på The Joe Kubert School. Hon hade bara goda ord att säga som tur är för mig.

Sedan var det en massa annat som behövde göras. Inget vidare intressant så Bokhandeln1vi spolar fram lite. Efter att allt viktigt var fixat drog jag mig mot närmaste bokaffär i Rockaway Mall (där jag köpt allt idag) och där fann jag en liten bit av himmelriket. Just det! Seriehörnan. Fanns mer seriealbum än SF-Bokhandeln jag tidigare hade besökt i Malmö. Detta i en basic Bokia-liknande affär. Jag svor lite över alla bokhandlare i Sverige som alltid placerar serierna på de mest svårhittade platserna i sina affärer och inte finns det mycket annat än Rocky och Dassboken där heller. Tyvärr hade jag inga pengar till några köp men coolt att de finns lite här och där.

Framåt 3-tiden tog jag cykeln mot centrala Dover. Detta var inte särskilt lätt efter som jag fick cykla på 46:an som är rätt stor väg och folk kör som galningar. För inte finns det mycket trottoarer eller cykelvägar här. Tur har jag som överlevt i alla fall. Amerikaner är inte vana vid cyklister heller och lite hånad har jag blivit idag. Men när någon med en Giant-Size Slurpee dissar en för att man motionerar är det bara att nicka, le och säga; ”yeeeah riiight”.

kubertschoolTill slut kom jag till skolan och det var AWESOME. Mitt i ett lite nergånget och smutsigt bostadskvarter stod där en välpolerad byggnad som jag ska spendera merparten av min tid i här. Det var en väldig kontrast mot omgivningen. Jag passade på att sticka in i deras Art Supply Store där jag på fredag ska hämta allt material för året. Där inne såldes också serier och seriealbum med kraftiga rabatter på 50%. Än en gång SWEET! Jag köpte dock en anatomibok och fotoreferensbok, vilket var välbehövt. Jag pratade en stund med hon som jobbade där och fick lite info om allt som komma skall.

Efter en stunds konversation fick jag frågan om jag ville ha en rundtur för att se var jag ska bo. Så jag hängde kvar en liten stund tills affären stängde ochkubertschool1 lastade in min cykel i hennes van. Tydligen var hennes syster gift med Andy Kubert och hon hade jobbat länge på skolan. Riktigt hygglig var hon! Jag fick rundturen och hon frågade om jag behövde skjuts hem till hotellet men jag tackade nej och sa att jag behövde lära mig vägen tills imorgon.

Det var dagens äventyr. Imorgon får jag stundentrummet och då blir det flytta. Vi hörs snart igen!

Kommentarer

 1. David says:

  Spännande! Måste kännas riktigt kul för dig. Lycka till med allt!

 2. Chrille says:

  Inte läge att åka med i någons van första dagen. Seriemördarvarning på den!

 3. Henrik says:

  Kommer droja ett litet tag tills jag kan skriva nagot mer nu. Vi har inte fatt internet i studentrummen an. Kommer bli lite rolig lasning sedan. Traffat manga intressanta personer idag. Just to let you know.

  Chrille: Yeah, jag vet men man far hustla sig fram lite. Att cykla har ar farligare an att lifta tror jag. 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...