Nyheter och tips

The Portent vol. 2 – Gratis på nätet!

onsdag 30 september, kl 14:12 av 7 kommentarer

the_portent_2

Att Peter Bergtings fortsättning på The Portent skulle publiceras som en gratis webbserie har varit känt ett tag. Volym 2, eller «Domovoi» som den också kallas, kommer att kunna att läsas på www.theportent.com. Än så länge finns bara ett omslag och lite information om serien och dess karaktärer. Domovoi kommer att publiceras med en sida i veckan med startar lördagen den 10:e oktober. Sammanlagt planeras runt 160 sidor. Vi har med andra ord över två år av svensk seriespänning framför oss.

Kommentarer

 1. Kul. Hur ser finansieringen ut?

 2. Henrik says:

  Grymt! Har under de senaste veckorna lånat ut mitt ex av The Portent Vol. 1 till klasskamrater och diverse folk på skolan här i USA. Den har blivit enormt omtyckt.

 3. Ferdinand says:

  Bergting gör detta som ett rent hobbyprojekt. Märkligt kan tyckas men han ger rätt goda själ på sin blogg:

  http://www.bergting.com/2009/09/16/the-portent-vol-2-begins-on-101009/

  Personligen tror jag att detta är ett bra framtida sätt publicera serier. Freakangels.com är ett bra exempel på att det funkar.

 4. Jens says:

  Hmm, bilar och grejer? I’m confused.

  ”Personligen tror jag att detta är ett bra framtida sätt publicera serier. ” Jo visst, synd bara att det är riktigt jobbigt att läsa mer än en sida på datorn. Massa skrollande och man får ont i ögonen tillslut.

 5. Ferdinand says:

  Warren Ellis ger ut FreakAngels på webben i egen regi och låter sedan Avatar Press släppa serien samlad i tryckt form. Det var det jag menade med ett bra framtida sätt att ge ut serier. Inte webbserier generellt. Sorry för otydligheten.

  Jag gillar inte heller att läsa serier på skärm, men den typen av publicering kan vara ett otroligt bra och billigt sätt för serieskapare att nå ut och skapa uppmärksamhet kring sina serier.

 6. Jens says:

  Jo självklart, väldigt smart på det viset faktiskt.

 7. Arvid says:

  Intressant. Gillade stilen på omslaget.
  Frågan är, går det att följa detta om om man läst volym 1? Å andra sidan lär jag ju ha gott om tid att läsa den. Med en takt på en sida i veckan bör det inte vara några större problem att komma ifatt sen 🙂

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...