Nyheter och tips

DS09: Loeb återvänder till Ultimate Comics

tisdag 13 oktober, kl 10:17 av 5 kommentarer

new_ultimatesUnder Diamond Summits ’09 har det kommit en del nyheter. Och vissa av dem är verkar vara dåliga nyheter. För nu är det klart att Jeph Loeb, mannen som är känd för att sabbat hela Marvels Ultimate-universum med sina floppar Ultimates 3 och Ultimatum, återvänder som författare under 2010. I februari kommer New Ultimates illustrerad av Frank Cho och någon gång under våren Ultimate X illustrerad av Art Adams. Frågan är om det här blir bra eller helt värdelöst. Få av fansen har nog förlåtit Loeb för de pissiga Ultimate-serier har tryckt ur sig. Rätt märkligt drag av Marvel att fortsätta att satsa så hårt på en författare som inte uppskattats av läsarna. Men det känns lite som Marvel av idag att göra så. Men vi lär få se snygga serier av Cho och Adams i alla fall. Läs mer om New Ultimates och Ultimate X på marvel.com

Kommentarer

 1. Magnus says:

  Spoiler alert:

  http://www.youtube.com/watch?v=kJsXuWWf-wQ&feature=player_embedded

 2. Ferdinand says:

  Magnus: Ja, Marvel vet hur de skapar hajp kring sina grejer. Oftast med följden att man blir lite besviken när man väl läser det och upptäcker att det inte var så märkvärdig och omvälvande.

 3. Ferdinand says:

  De två artiklarna jag länkade till var rätt okritiska. Inte så konstigt eftersom de mer eller mindre är pressreleaser från Marvel. Men även CBR skriver lika okritiskt om Loeb och Ultimate Comics. Konstigt att ingen verkar våga vara riktigt ärlig i sin rapportering.

  Artiklarna finns här för intresserade:

  http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=23286 (New Ultimates)
  http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=23287 (Ultimate X)

 4. Arvid says:

  All kritik till trots så verkar det som att Loebs titlar ändå säljer bra som jag fattat det för. Skäl nog för att han ska få fortsätta antar jag. Ultimatum låg rätt bra till i top 10 på försäljningslistor har jag för mig, åtminstone de första numrena.
  Nu har jag inte läst något av hans verk i ultimate-universumet, men man blir ju inte direkt peppad av all kritik.

  Illustreringen ser ju dock bra ut iaf 🙂

 5. Magnus says:

  Ferdinand:

  Jag håller till stora delar med dig om att man lätt kan bli besviken på Marvels hårt hypade prylar. Secret Invasion och World War Hulk var t ex ganska värdelösa prylar, likaså Avengers Initiative och Mighty Avengers. För att inte tala om Jeph Loebs totala förstörelse av Ultimate-universumet.

  Avengers Dissasembled,, House of M, Civil War, och Iron Man ongoing var/är däremot riktigt bra prylar.

  DC framstår som ett trevligare och trevligare alternativ.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...