Nyheter och tips

Previews: Sverige

onsdag 4 november, kl 20:03 av 9 kommentarer

Lapporten

Svaret är ja. Det är närmast stötande att använda engelska ord när det inte behövs. Trots att det bara är två månader kvar av året så kommer det att ges ut en rad intressanta serier från de svenska serieförlagen. Jag har mejlat så gott som alla svenska förlag som ger ut serier och har nedan sammanställt en lista över vad som ska ges ut under resten av året samt i två fall även början av januari.

Albumförlaget ska ge ut andra delen av fantasyserien Zorn & Dirna av Morvan m.fl. och förhoppningsvis även fjärde och sista delen av Det tredje testamentet av Xavier Dorison och Alex Alice.

Bonnier Carlsen ska ge ut flera nummer av deras pågående mangatitlar innan årets slut. Fullmetal Alchemist 19, Bleach 13-14, Naruto 25-26, One Piece 49 och Shaman King 13.

Egmont Kärnan har den mest omfattande utgivningen.  Två volymer av Bamse Biblioteket, 33 och 34. En hel del Kalle, Kalle Anka & Co Den kompletta årgången 1964:5, Hall of Fame 27- Don Rosa, Kalle Ankas Pocket 369 och 370, Special 4/09 samt Minipocket 29. 91:an årgång 1964:2. Knasen både årgång 1973-1974 och Knasen Pocket 6. Skitkul med MADs toa(s)polare 4. Den enda mangan som ges ut är Mästerdektektiven Conan 57.

Det blir dessutom julalbum med Ernie, Livet hemmavid, Bamse, Prinsessan och Pettson & Findus. Egmont ger även ut Starcraft Frontline nr 4 och Warcraft Legends 5 innan året är till ända.

Epix ska ge ut Joann Sfars Lille Prinsen efter Saint-Exuperys barnboksklassiker. Isabel Kreitz serieadaption av Erich Kästners barnboksklassiker Den 35 maj kommer också den i år. Spanska Odis blogg av paret Lola Moral och Sergio Garcia är den tredje serien Epix har kvar att ge ut i år. Eventuellt ges även Gorazde av Joe Sacco, Giftets flod av Gilbert Hernandez och När mamma brände Gud av Miriam Katin ut men troligtvis först efter nyår.

Kolik ger ut Karl Johnssons skräckfantasy Mara från Ulthar direkt efter nyår.

Komika ska ge ut den första samlingen av Rolf Gohs serieklassiker Mystiska 2:an. Lewis Trondheims äventyrsserie Bourbon 1730 med teckningar av Appollo samt serienovellen Handikappad av Oscar Forsgren och Patrik Stigzelius.

Nisses böcker kommer ut med Barna Hedenhös 4: Kurre lär sej flyga och Barna Hedenhös 5: Jakten på Urtomten samt Assar 14: Assar och Roy.

En ny genomgång kommer i januari 2010.

Kommentarer

 1. Håkan / Wakuran says:

  Vet någon något enkelt sätt att få koll på vad som är på väg att ges ut nuförtiden? Bubblor.com fungerade rätt bra förut, men nu har den inte uppdaterats på närmre ett år.

  Epix och Komikas grejer tycker jag annars personligen känns mest intressanta.

 2. Rikard says:

  Jag har också saknat ett enkelt sätt att få koll på det som ges ut därav denna genomgång. Det här är ett enkelt sätt för er läsare att få reda på vad som ska ges ut.

 3. Tengil says:

  Kommer det några svenska superhjältar i år?

 4. Håkan / Wakuran says:

  Fanzinet Svenska Superserier kan ju komma ut med 1-2 nummer, kanske, men tror inte det blir något större än så.

  Eller hoppas du på översatta amerikanska grejer?

 5. Henrik Ö says:

  En jätteinsats Rikard! Som sagts samlas ju inte svensk förhandsinformation (ska vi säga så istället för previews?) längre – eller innan du gjorde det just nu, menar jag. Bra initiativ.

 6. Olle J. says:

  Ser på basis av bildvalet att du nu lyckats förlika dig med Norrland. Vad tog det, tio år?

 7. Rikard says:

  Det handlar inte om det utan regionalpolitik. Om vi inte uppmärksammar Norrland härsknar säkert något kommunalråd i Norrbotten till förr eller senare.

 8. Håkan / Wakuran says:

  Iallafall ett bildalternativ till röd stuga och älg…

 9. Thomas Fels says:

  I år kommer Svenska Superserier med sammanlagt tre nummer. Nr 8 och 9 kom i våras. Nr 10, som kommer i december (på tryck nu) blir helt i färg. Nr 11 kommer i maj (men tjuvsläpps redan på SPX10 om det blir nåt). Så jo, lite svenska superhjältar blir det allt!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...