Krönikor och åsikter

Shazams årskrönika 2009, del 5

måndag 28 december, kl 00:54 av 0 kommentarer

Efter en dag med internetstrul är det dags för min årskrönika. Dags för mig att summera året 2009. Ett grymt år! Ett år som för mig i stort sett bara betytt äta och leva på serier och seriekonst. Tyvärr räcker tiden inte alltid till då tecknandet och lärandet tar mycket av den, vilket betyder att högen med olästa serier blivit högre och högre. Har spenderat mycket tid på äldre serier då jag haft tid. Jag satsar på att komma djupare in i DC’s universum, då jag som liten kotte spenderade mest tid med Marvels mutanter, Spindelmän och så vidare. Det finns så mycket outforskat på andra sidan förutom Batman och Superman. Mycket JSA, Hawkman, Aquaman m.m. blir det nu istället.

Jag har dock följt ett antal serier troget detta år, så som Batman, Green Lantern, X-Men, Dark Avengers, Invincible Iron Man, Thor, Ultimate Avengers och Wolverine. Även eventen och mini-serierna Blackest Night, Reborn, och Marvels Project. Jag är en superhjältekille helt enkelt. Har dock läst mycket utanför mainstream detta året också. Alla är inte släppta i år dock. Irredeemable, Supergod, Young Liars, Stray Bullets, och Bad Dog var några utav dessa. Ser fram emot att läsa första traden av Chew som nästa läsupplevelse. Sweet Tooth är också en serie jag är sugen på.

Bästa lösnummer 2009: Jag har ju inte läst allt för många. Eller så har jag bara taskigt minne. Behöver jag välja en som var mer tillfredställande än vanligt var det nog kanske Blackest Night #1. Ett nummer som jag kunnat läsa om och om igen många gånger sedan det kom ut. Så snygg och välproducerad underhållning med drama, spänning, action och en cliffhanger som lämnade mig längtandes efter mer. MEN, med allt detta i åtanke kan jag ändå inte fastställa inledningsnummret till årets bästa event som vinnare. Green Lantern #43 är vinnaren även för mig. Geoff Johns är årets vinnare både när det gäller kvantitet men också kvalitet. Doug Mahnke gjorde GL #43 lika mycket han. En visuell godispåse. Den läsupplevelsen hände i baksätet på väg till Ikea med flickvännen med familj och lämnade mig med en nerdgasm som höll shoppandet ut. Tackar och bockar för det!

Bästa samling 2009: Ooh, den här är inte lätt. Har bara läst ett fåtal nyare samlingar ifrån 2009. Det har mest blivit äldre trades. Irredeemable säger jag utan speciellt mycket eftertanke. Det får stå som mitt spontana svar. Läste den på ett sträck av den anledning att jag inte kunde släppa den. Det borde säga en hel del.

the-death-of-iron-man-20090824025118577_640w

Bästa On-going 2009: Invincible Iron Man så klart! Varför borde ni redan veta. Annars, E-BAY!!!

Bästa Illustratör 2009: Håller med om att Carlos Pacheco helt enkelt regerat med Ultimate Comics Avengers. Dynamiskt snyggt och cleant. Vad finns inte att gilla. Snygg och cool action.

Bästa Manus 2009: Matt Fraction. ’Nuff said!

Sämst 2009: Justice League Of America. Många har ju skrivit Ultimatum. Jag kan hålla med men jag har förträngt de verk Jeph Loeb gjort senast och tänker bara på hans namn i samband med The Long Halloween så slipper jag må dåligt. James Robinson’s nya Justice League of America är det sämsta i år istället. Mark Bagley gör sitt sämsta och allt är så otroligt tråkigt. Nämnde jag att den är sämst? Lägg ner och starta om när ni kommer på något bra istället DC.

Ser fram emot 2010: Att se Captain America komma tillbaka och ge Osborn en rak höger som Hitler på 40-talet. Håller tummarna! Att se Bruce Wayne igen kan vara kul. Jag håller förväntningarna låga för att slippa besvikelse. Filmer kommer ju nu också. Iron Man 2 är jag galet peppad på. Dessutom hoppas jag på att få mer info och annat om Thor-filmen och Green Lantern så att man kan bygga sig en åsikt om flipp eller flopp. Sist och störst: Blackest Night hoppas jag håller sig och avslutas med bravur.

Med det sagt önskar jag Serie-Sverige ett riktigt awesome och gott nytt år!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...