Recensioner

The Lady´s Murder

fredag 26 februari, kl 19:37 av 1 kommentar

thelaydsmurderThe Lady´s Murder hittade jag via The Daily Cross Hatch. En kort serie på trettiotvå sidor baserad på en dikt av S. Albert Chatman om mordet på en kvinna, Marie Madeline. Det är de män som hon mött eller känt? som berättar om henne, om vem hon var. Avslutningsvis får man den fönstertittande grannens teori om vem som mördade henne och det hela avslutas med hennes begravning.

Allas minnen av henne blir mest ytliga betraktelser av en kvinna som fascinerat dem men som ingen av dem egentligen känt. En undflyende och mystisk gestalt. Trots det ringa sidantalet lyckas Frye bygga en speciell stämning och dialogen förstärker stämningen. Det som gör att The Lady´s Murder sticker ut är dock de fantastiska teckningarna, de är så oerhört vackra. Tänk dig en serie tecknad utifrån de vackraste svenska stumfilmsaffischerna som t.ex. Erotikon så har du The Lady´s Murder framför dig. Jag saknar nästan ord för hur vackra teckningarna är. De bör upplevas. Tyvärr får man göra det på en skärm eftersom den tryckta upplagan på 250 ex är slutsåld. Eliza Frye vill jag läsa mer av. På hennes blogg finns andra serier att läsa och mer av henne att beundra. I svenska C´est Bon Anthology 9 finns f.ö. hennes serie Lucky House med.

Illustration: Eliza Frye
Betyg: 4/5

Kommentarer

  1. […] har gett C´est Bon Anthology 9- Entanglements. i år med serier av bl.a. Allan Haverholm och Eliza Frye. Under första halvåret släpps även volym 10- Apocrypha och volym 11- […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...