Nyheter och tips

Previewstips maj – 7 Psychopaths

onsdag 3 mars, kl 11:35 av 4 kommentarer

7_psychopaths_1_coverPREVIEWSTIPS: Vad gör tecknaren Sean Phillips när han inte skapar noir-serier med Ed Brubaker? Skapar krigsserier md den franske serieförfattaren Fabien Vehlmann. I maj släpper Boom! Studios första numer av tre av miniserien 7 Psychopaths.

”From Criminal co-conspirator Sean Phillips! 7 men, 1 impossible mission assassinate Hitler! With World War Ii in full swing, there’s only one-way to draw the war to a quick end: kill Hitler. But who would be insane enough to try? Joshua Goldschmidt knows just the men to do it. Insane? Psychotic? Mad? Call them what you will, but the seven psychopaths are now the only hope the world has! In the vein of Inglorious Basterds, with art by the critically acclaimed Sean Phillips.”

Har ingen riktig koll på Vehlmann, men bara Phillips medverkan gör att detta känns läsvärt.

Kommentarer

 1. Erik says:

  Lite underhållande att de skriver ”in the vein of Inglorious Basterds” när den franska utgåvan kom ut 2007.

 2. Ferdinand says:

  Missade helt att det var en amerikansk utgåva av en fransk serie. Intressant.

 3. Håkan / Wakuran says:

  Den där albumserien har ett litet intressant koncept, i övrigt. En fransk ”miniserie”, där det redan från början beslöts att det bara skulle bli sju album, där det enda albumen har gemensamt är att de är i någon sorts äventyrs-/actionstil, samt ska innehålla sju protagonister, och där det, för att klara den höga (med franska mått) utgivningstakten, är ett helt nytt team för varje album, inkl. författare, tecknare, färgläggare och (ofta) textare; samt även miljöer och karaktärsgalleri. Jag vet inte riktigt hur teamen har valts ut, men det är ett intressant koncept.

  http://www.bedetheque.com/serie-15358-BD-Sept.html

 4. Håkan / Wakuran says:

  Beskrivning på Bedetheque:

  7 récits, 7 missions à haut risque, 7 équipes de 7 hommes décidés à réussir !” 7 scénaristes et 7 dessinateurs ont relevé le défi lancé par David Chauvel.

  Översatt ungefär:

  7 berättelser, 7 högriskuppdrag, 7 team på 7 män hängivna att lyckas! 7 manusförfattare och 7 tecknare har tagit upp utmaningen som dragits igång av David Chauvel.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...