Nyheter och tips

Förhandsinformation: Egmont Kärnan

lördag 13 mars, kl 10:22 av 7 kommentarer

nana8Egmont Kärnans utgivning första halvåret 2010 består till stora delar av inbundna årgångar av svenska serietidningar och samlingar av klassiska serier. Det blir en hel del för Kalle Anka-fansen. Det blir tre samlingar av Kalle Anka & c:o där man är framme vid 1964 och 1965.  Det blir även Kalle Ankas Pocket nr 371-377 och Kalle Ankas Pocket Tema nr 1 & 2. Carl Barks Vem är vem i Ankeborg släpptes i januari och i april kommer hans Warner-serier. Bamse Biblioteket volym 35 & 36 kommer i mars och maj. Det blir två samlingar vardera av de inbundna årgångarna av 91.an och Fantomen. Det blir två inbundna Knasen-samlingar, 1977-78 är utgiven och 1979-80 kommer i juni. Det blir även Knasen Pocket nr 7 & 8. Det blir en samling med Spirou som omfattar åren 1961-1968 i april. Av svenska serier så blir det två delar om Stallgänget på Tuva och så Elvis: Dödsdansen som kommer i april. I mangaväg blir det Mästerdetektiven Conan nr 58 & 59 är utgivna och nr 60 kommer i maj. Nana nr 8 är utgiven och nr 9 kommer i maj.

Kommentarer

 1. wasabi says:

  Det går ett rykte om att Egmont ska ge ut en spindelmannentidning.

 2. Rikard says:

  Jag frågade bara efter seriealbum så jag vet inte om ryktet stämmer eller ej. Jag trodde inte de hade någon ny serietidning på g i dessa bistra serietidningstider.

 3. Johan says:

  Egmont har ingen information på sin hemsida om att de skulle börja ge ut Spider-Man igen, men på Serieform.se så är det någon som luskat fram ett datum, 6:e april. Om det nu stämmer så var det ett väldigt kort uppehåll Egmont gjorde. Det är väl bara cirka två månader sen den la ner tidningen.

 4. Andreas Eriksson says:

  Det var jag som luskade fram att S-M skulle börja om igen, informationen kommer ursprungligen från Tidsam.se

  Egmont slutade ge ut S-M (och övriga Marvelserier) vid årsskiftet 2006/07, eftersom Schibsted köpte Marvelrättigheterna. Schibsted gav ut S-M till i maj 2009, och lade sen ner den pga dålig försäljning. ”Barnvarianten” Spider-Man Kidz fortsatte man dock att ge ut hela 2009, tills Schibsted lade ner sin serieutgivning i Sverige helt och hållet.

  När Egmont nu ger ut S-M igen är det alltså den ”vanliga” tidningen (inte barnvarianten) som då hunnit vara nedlagd i nästan ett år. Och det var drygt 3 år sedan Egmont gav ut Marvel senast.

  PS. Jag tipsade Shazam om detta för två veckor sen, men det kanske inte kom fram?

 5. Jonas says:

  Andreas: Det kom fram, det är tyvärr jag som varit flaskhalsen när det kommit till att posta något om det. Har fått prioritera jobb fram hobby senaste veckorna (månaderna?).

  Tack för tipset!
  /Dygnet-runt-jobbaren

 6. Håkan / Wakuran says:

  Det är bra att det kommer ut info om Egmonts utgivning, men posten är riktigt rörig. Skulle behöva en tydligare styckeuppdelning.

 7. Lars says:

  Herregud. Djärvt är väl knappast ordet man letar efter om man ska prata om Egmonts utgivning.

  Hur många gånger ska dom återutge Kalle Anka?

  Modetsy och Fantomen? Det verkar som om Egmont har fastnat upp i förra seklet och nu står dom där och undrar vad det var som hände. Vart tog alla läsare vägen?
  Fortsätter dom att vara såhär stock-konservativa några år till så kan man nog helt räkna ut Egmont som serietidningsutgivare överhuvudtaget.

  Tack för en bra blogg förresten.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...