Nyheter och tips

Ut med det gamla, in med det nya! Vilka nya Avengers-tidningar ska man satsa på?

tisdag 13 april, kl 23:21 av 10 kommentarer

Nu under april lägger Marvel ner samtliga sina reguljära Avengers-titlar. Dels Brian Michael Bendis’ New Avengers och Dark Avengers, båda två succéer försäljning- och kvalitetsmässigt. Utöver det läggs även Mighty Avengers, som varit skapligt bra, och Avengers: The Initiative, som varit skräp, ner. Kvar blir inga Avengers-tidningar? Självklart inte, Marvel håller redan nu på att lanserar titlarna som ska ta över. Men vilka av dessa är värda att läsa?

avengers_2_prevFörst och främst tycker jag att man ska satsa på huvudtidningen Avengers. Skriven av samme gamle Bendis och tecknad av John Romita Jr. Jag tror det är i denna det mesta i Avengers-universumet kommer att hända. Bara det att det släpps en renodlad Avengers-titel efter alla New, Mighty, Dark och Young vi sett genom åren, säger en del om vad den här tidningen kommer ha för status. Det är ännu inte helt hundra vilka medlemmar som kommer att ingå i Avengers, och Bendis själv säger att det visar sig först när det nummer ett kommer ut. Men om man utgår från de teasers och omslag som visats så är det troligen Iron Man, Captain ”Bucky” America, Thor, Hawkeye och Spider-Woman. Plus möjligtvis Wolverine, Spider-Man och Steve Rogers. Släpps 19 maj.

Den andra tidningen är Secret Avengers av Ed Brubaker och Mike Deodato. I princip är inget känt kring Secret eftersom Marvel valt att vara extremt hemliga med vad den ska handla om eller vilka medlemmarna som kommer ingå. Men bara kreatörs-teamet gör att jag blir sugen på att läsa den. Brubaker behöver ingen introduktion och Deodato är tecknaren bakom ovan nämnda Dark Avengers. De senaste dagarna har dock teasers på några av medlemmarna dykt upp i Marvels tidningar. Jag har hittills sett Beast och War Machine. Oväntad kombination. Släpps 26 maj.

new_avengers_1_prevOm man känner att man har pengar i högar kan det vara värt att kolla in New Avengers. Av Bendis och Stuart Immonen. Nä, just det, Marvel lägger alltså inte ner sitt gamla slagskepp. I juni startas den om med samma team och samma namn med #1 på omslaget. Medlemstruppen ser enligt omslaget ut att bli Luke Cage, Wolverine, Spider-Man, Ms Marvel och Ben Grimm (?). Plus en hemlig medlem från Dark Avengers. Om inte det är just Ms. Marvel-kopian Moonstone vi ser. Släpps 16 juni.

Däremot känns det som att man kan hoppa över Avengers Academy av Christos Gage och Mike McKone. Det ser utan att bli någon sorts blandning mellan Avengers: Initiative och Young Avengers. Massa c-liste-karaktärer alltså. Inte heller den nya reguljära Hawkeye & Mockingbird känns så intressant. Teamet Jim McCann och David Lopez är inget man blir vettskrämd av direkt. Släpps båda 3 juni.

Så, rent konkret. Köp Avengers och Secret Avengers. Krydda upp med New Avengers om du är ett riktigt fan. Hoppa över resten.

Kommentarer

 1. Johannes says:

  Jag har fått känslan av att Bucky har svidat om till Hawkeye, nu efter Rogers återkomst. Jag tror det beror på den bepansrade armen man kan skåda i ”teaserbilden” till ”Heroic Age” (http://larryfire.files.wordpress.com/2010/01/heroic-age_02.jpg), vilket inte Bartons Hawkeyekostym hade (av vad jag har kunnat sett)… Dessutom så går ju Barton numer som Ronin.

 2. Dennis says:

  Jag har redan signat up för Avengers och New Avengers. Har valt att avvakta med Secret Avengers, tills vidare.

  Skulle vara intressant att veta varifrån har du fått uppgifterna att Beast kommer att ingå i Secret Avengers? Jag vet att det har varit mycket spekulationer kring detta på diverse forum, men jag har ännu inte hört någonstans att detta skulle vara ett bekräftat faktum.

 3. Henke says:

  Off-topic, men jag gör lite reklam för mig själv. Hoppas det är lugnt 😛

  Surfa över till min blogg, http://www.finpop.blogspot.com, och läs en recension av mangan 20th Century Boys. Närmare 5000 seriesidor som är bland det bästa jag någonsin här läst i serieväg 🙂

 4. Ferdinand says:

  @Johannes: Nja, jag tror det är relativt klart att Barton återgår till sin gamla roll som Hawkeye. Om du kollar på omslaget till Avengers #2 (finns i detta inlägg) så ser du Steve Rogers i bakgrunden. Alltså borde den Cap som är på bilden vara Bucky. Jag kan ha fel. Antar att det visare sig i maj.

  @Dennis: Teasern med Beast är med i senaste numret av Uncanny X-men. Så det ryktet känns rätt vattentätt. War Machine har jag bara sett på nätet och kan vara fejk, även om det verkar stämma.

  Ta en titt här: http://theheroicage.com/category/i-am-a-secret-avenger/

 5. Henrik Ö says:

  Jag har redan förhandsbeställt Avengers och Secret Avengers. Mycket möjligt att jag kommer provköra New Avengers också. De andra titlarna ger mig inte gåshud; möjligen Avengers Academy eftersom jag är lite nyfiken på Christos Gage. Men jag ska nog köpa hans Vertigo Crime-grej Area 10 först.

 6. Jonas says:

  Jag kör på Avengers, Secret Avengers, New Avengers och Avengers Academy. Alltid nice att kunna hänga med från början.

 7. Ferdinand says:

  @Jonas: Som sagt, om man har pengar i högar…

 8. Jonas says:

  Så är det när man jobbar med internets.

 9. Henrik Ö says:

  Idag kom nyheten att även Valkyrie och Moon Knight är Secret Avengers: http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=25728 Vad _är_ det för ett team Brubaker samlat ihop? Lite nyfiken blir man.

 10. obin_gam says:

  hm.. enda som jag kommer plocka upp är Avengers och Secret Avengers… de andra verkar helt ointressanta… lär nog sluta med att jag nöjjer mig med endast Avengers.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...