Krönikor och åsikter

Xerxes a.k.a. Frank Millers 300-prequel a.k.a. ”Är det någon som bryr sig?”

måndag 7 juni, kl 15:30 av 8 kommentarer

xerxes-lithographNyheter om Frank Millers nya serieprojekt har börjat dyka upp. Mannen som gett oss storheter som Daredevil, The Dark Knight Returns och Batman Year One verkar ha svårt att släppa taget om sin mindre bra idéer. Serien Xerxes är nämligen en så kallad prequel till hans homoerotiska (antagligen ofrivilligt) hyllning till de spartanska krigarna i Thermopylae – serien 300. Är det här verkligen något vi vill läsa? Bryr vi oss? Inte jag i alla fall. Fast det är klart, måste jag välja mellan detta och hans kommande (?) Batman möter Al Quida i Holy Terror, Batman! så väljer jag nog Xerxes. Serien kommer att släppas som en sex delar lång miniserie på Dark Horse under 2011. Se upp!

Kommentarer

 1. wasabi says:

  Urk!
  Är något av det han gjort de senaste åren bra?

 2. Ferdinand says:

  Nej!

 3. Petter says:

  Jag bryr mej lite. Enbart av det faktum att den Xerxes-bilden är väldigt snygg.
  Även om ”Holy Terror” är något som man kan överleva utan (och så inte ser ut att bli av) så har Frank Miller gjort en del intressant just med Läderlappen på senare år. Som den lysande Dark Knight Strikes Again och den ofta roliga All Star Batman…

 4. Johan says:

  Det glädjer mig att det inte verkar bli något av Holy Terror. Att låga Batman ge sig på Al-qaeda är en synnerligen dåligt idé och bland det sista jag skulle vilja se Batman slåss mot. Det verkar som i alla fall nån redaktör på DC har huvudet med sig, för känner jag Miller rätt så lär det nog inte vara hans idé om serien läggs ned.

  Vad gäller Xerxes så håller jag Ferdinand, I couldn’t care less. Jag har visserligen inte läst 300 men Frank Miller har aldrig var någon riktigt favorit för mig och de senaste åren tycker jag dalat rejält.

 5. Håkan / Wakuran says:

  Frankie-boy ska tydligen ha sagt i någon intervju att serien kommer bli av, men det kommer inte bli någon Batman-serie.

 6. Jonas says:

  Jag bryr mig! Miller är alltid kul att läsa…..alltid lyckas han uppröra någon 🙂

 7. Dennis says:

  Idioter! 300 var mästerlig både som serie och som film! Jag kan knappt vänta på den här serien! Får hoppas på en lika bra filmversion också!

 8. Buttersmurfen says:

  Jag gillar inte 300. Jag gillar inte serien, jag gillar inte filmen och jag gillar absolut inte när man inleder ett inlägg med att kalla andra idioter.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...