Nyheter och tips

Harvey Pekar har gått bort

måndag 12 juli, kl 19:21 av 3 kommentarer

harveypekarDen legendariske Harvey Pekar avled idag i sitt hem i Cleveland Heights. Pekar har sedan 70-talet jobbat med sin självbiografiska serie American Splendor tillsammans med olika tecknare. 2003 kom en film baserad på American Splendor med Paul Giamatti i huvudrollen och Pekar och hans serier uppmärksammades då i en bredare krets. Jag har själv bara sett just filmen men Pekars betydelse för den självbiografiska serien kan nog inte överskattas. Mer om Harvey Pekar finns på Robot 6, Comics Reporter (twittrat), Comic Book Resources och The Beat.

Kommentarer

  1. […] Via: Shazam.se […]

  2. Patrick S says:

    Vad sorgligt! Man behöver bara ha läst Pekar och Joy Brabners album ”Our Cancer Year” för att förstå vilken otrolig berättare han var. En av de stora har lämnat oss.

  3. Henke says:

    Tråkigt och sorgligt, men det verkar som att han hade mått dåligt under en längre tid. Jag har läst många av hans serier och tokgillar American Splendor-filmen. Det är kul att Pekar fortsatte skriva bra serier in i det sista. Hoppas han blir ihågkommen som den stilbildande surgubbe han var.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...