Film /Nyheter och tips

Christopher Nolan regisserar Batman 3(D?)

torsdag 30 september, kl 12:03 av 8 kommentarer

batman_3_poster___harley_quinn_by_joshwmcChristopher Nolan har nu bekräftat att han kommer att regissera även den tredje delen av ”nya” Batman. Utöver Christian Bale så verkar det ännu vara öppet gällande vilka som kommer att vara med i filmen, men det ryktas att Joseph Gordon-Levitt kommer att spela rollen som Edward Nygma a.k.a. The Riddler.

På bilden till vänster har artisten Josh MC slängt ihop en fejkad filmposter med Jokerns största fan och högra hand, Harley Quinn. Nice bild, men jag tror inte att de kommer att spinna vidare på Jokern nu när Heath Ledger inte längre finns kvar. Personligen hade jag gärna sett lite mer monstruösa karaktärer som exempelvis Killer Croc eller Man-Bat, men det känns som att Nolan kommer att fortsätta hålla sin version av Gotham City mer realistisk. För att spinna vidare på det realistiska spåret tycker jag att Hush hade kunnat passat in riktigt bra i Nolans mörka vision av Gotham City, men antar att han kanske är för obskyr för att tilltala den stora massan (och de som håller i pengarna).

Det cirkulerar även en del lösa rykten om att den tredje Batman-filmen kommer att göras i 3D. För min del låter det ärligt talat inget vidare. Jag gillar verkligen 3D-tekniken och den extra dimension den kan tillföra en viss typ av film, men jag tror inte att det skulle tillföra särskilt mycket över huvudtaget till Batman.

Vad tycker ni? Vilka karaktärer vill ni helst se, och vad säger ni om Batman 3D?

Mer om Batman 3 på interwebs:

– Artikel hos Empire.
– Prat om Batman 3D hos Screen Rant.
– Untitled Batman Project på IMDb.
– 3 st fejkade filmposters.

Kommentarer

 1. Anton says:

  Nej, jag hoppas inte på att den blir i 3D. Jag tycker inte att 3D-tekniken är tillräckligt mogen för att ge en film som Batman något positivt, snarare tvärtom. Tekniken är en häftig grej som egentilgen bara tillför rymd i animerade filmer. Pixars produktioner är väl ett praktexempel där det faktiskt passar sig väl.

 2. Christoffer says:

  Är Hush verkligen för obskyr? Ta Ra’s al Ghul och Scarecrow i första filmen i beaktande. För den stora massan är de nog så gott som lika obskyra som Hush. Scarecrow är möjligtvis lite mer känd än Ra’s, men ändå. Ingen av dem hade någon förlaga i 60-talsserien och inte heller var någon av dem med i de tidigare Batman-filmerna, och det är väl ändå det som den stora massan grundar sina Batman-kunskaper på. Ändå fick de vara med.

 3. Arvid says:

  Jag instämmer med Anton om 3D. Dessutom känns det tveksamt att 3D kommer överleva i den form den finns nu. Att man måste ha glasögon samt speciell tv är stora hinder för tekniken.

  De flesta lär nog inte känna till Hush, men Scarecrow och Ra’s var väl heller inte så jättekända som sagt och fungerade. Ska de bara köra på det som folk känner igen sen tidigare filmer/tv så kan det ju kännas lite småtrist på ett sätt.

  Intressanta posters med för övrigt. David Tennant skulle nog kunna göra bra ifrån sig som The Riddler. 🙂

 4. pitan says:

  ja det där med 3d kan dom skita i.

  Hush vore jävligt najs.

 5. pitan says:

  och så håller jag med Christoffer

 6. Jens says:

  Tro mig, Batman 3 kommer INTE göras i 3D. Både Wally Pfister(cinematograf) och Nolan är inga fans av 3D, och de gillar inte att filma på video. Pfister har sagt att de vill göra den i IMAX.
  Nolan har nog ganska mycket att säga till om på Warner, så jag tror inte det är någon risk att nästa Batman blir i 3D, eftersom han inte är så förtjust i det, och älskar 35mm.

 7. Tomb says:

  *ahem* Black Mask.

 8. […] andra ord så har Nolan skjutit ned i stort sett alla rykten som vi tidigare skrivit om här. Jag personligen hade gärna sett mer av både Scarecrow och Two-Face då jag tycker att ingen av […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...