Recensioner

Hellboy: Double Feature of Evil

fredag 26 november, kl 07:45 av 1 kommentar

Dbl Feat EvilMike Mignola och Richard Corben har blivit ett riktigt radarpar de senaste åren.  Mina favoriter bland serierna de gjort tillsammans är förra årets Eisnervinnare The Crooked Man och brottarserien Hellboy In Mexico, or A Drunken Blur som gavs ut i maj. Double Feature of Evil lånar som titeln antyder både sitt tema och upplägg från biografernas klassiska dubbelföreställningar med skräckfilm. Corben har förstås inte försuttit chansen att få rita ruttna ting och sammanflätar historierna med en vinjett där ett gäng zombies tittar på Hellboys två äventyr i en nedgången biograf.

Hus med ond närvaro binder samman de två korta berättelserna som är kul men inte revolutionerande. Big Red stöter på ett hus som äter människor (japp!) i den ena och en tokig egyptolog i den andra. Det blir en stor fajt och åtskilliga av de oneliners vi känner och älskar. Det känns väldigt mycket som ytterligare en andningspaus för Mignola inför nästa stora och omvälvande del av Hellboys liv. Och vem kan klaga på honom för det. The Storm avslutades under hösten och sista numret var så knäckande storslaget att jag ännu inte hittat en ingång för en recensionstext. Märk väl att detta kommer från en som enbart läst tidningen och inte behövt nysta i alla intrigtrådar för att få dem att gå ihop. Så plocka gärna upp detta om du vill ha en kort, effektiv dos monsterunderhållning.

Manus: Mike Mignola
Illustration: Richard Corben
Färgläggning: Dave Stewart
Förlag: Dark Horse
Betyg: 3+/5

Kommentarer

  1. […] Single Issue (or One-Shot) Hellboy: Double Feature of Evil, by Mike Mignola and Richard Corben (Dark […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...