Intervju /Nyheter och tips

Bloggrannar: Heroesforsale.se

onsdag 7 september, kl 18:54 av 1 kommentar

860xVi upptäckte nyligen att Shazam har fått en ny kollega i den svenska seriebloggosfären (även om sagda kollegor inte är förtjusta i termen ”blogg”, se nedan, men vi hoppas att det är oss förlåtet), Heroesforsale.se. Sånt är alltid roligt – mer seriebloggande åt folket – så vi tog kontakt med hjärnorna bakom Heroesforsale.se, Malmöbaserade Axel Olsson och Cristian Muñoz España för att ställa några frågor om deras sajt.

HÖ: Kan du berätta lite om vilka du och dina medarbetare är och hur ni känner varandra?

AO/CME:  Jag (Axel Olsson) och Cristian Muñoz España var de som startade heroesforsale.se. Cristian har  tidigare varit inblandad i liknande projekt men de har av olika anledningar runnit ut i sanden. Vi insåg tidigt att inte bara våra intressen  var lika utan att vår smak till stor del också stämde överens. Efter en helt vanlig kväll hemma hos mig kläckte Cristian ur sig idén om att skapa en blogg där vi kunde presentera vad vi tyckte för resten av världen. Med min bakgrund inom utveckling av sidor och andra projekt på webben så tyckte jag det vore bra att försöka begränsa oss lite. Vi valde därför att inrikta oss helt på att skriva allt material på svenska.

De andra som skriver på bloggen vänner eller bekanta. Mimmi, vår alldeles egna nybörjare är en god vän till mig och Jocke, vår retroromantiker, är vän med Cristian. I nuläget är det bara vi fyra men det kommer flera skribenter inom en snar framtid!

HÖ: Varför en serieblogg, och varför nu (bloggen har varit igång sen i juli i år)?

AO/CME: Idén började väldigt brett. Vi hade stora planer på att recensera filmer, TV-spel, m.m. Men Cristian och Jocke hade gjort ett liknande projekt tidigare och tyckte att det snabbt blev för spretigt och utan någon egentlig riktning. Detta resulterade i att vi valde att koncentrera oss på det område som vi båda tycker bäst om – serietidningar. Vi valde att skapa Heroes for Sale både för att vi vill öka intresset för serietidningar i Sverige men också för att jag och Cristian inte kände varandra för drygt ett halvt år sedan. Hade vi varit vänner innan dess hade den här bloggen säkerligen redan funnits.

HÖ: Var kommer ni lägga fokus? Amerikanskt, europeiskt, svenskt, recensioner, djupdykningar, intervjuer – eller allt det ovanstående? Vilken sorts serieblogg vill ni att Heroesforsale.se ska vara?

AO/CME: Just nu är det väldigt mycket amerikanskt och det kommer förmodligen förbli så framöver. Vi hoppas däremot att vi i framtiden kommer kunna täcka såväl svenskt som europeiskt på olika nivåer tillsammans med intervjuer, och vi har planer på en podcast. Vi ogillar termen blogg, och hoppas istället att Heroes for sale kommer ses som en plats där man kan diskutera och ta del av allt som berör serietidningsvärlden. Alltså kommer vi inte bara att skriva om nyheter eller göra recensioner utan också exempelvis ge tips på hur man behandlar och förvarar serietidningar. Vi har dessutom en serieskola här i Malmö som vi skulle vilja ha någon sorts samarbete med.

HÖ: Vad köper ni för serier själva? Kan ni ge några tips på ongoings som ni tycker en seriediggare inte får missa?

AO/CME: Eftersom vi bor i Malmö så har vi inte lika bra prenumerationsmöjligheter som till exempel i Stockholm. Men tack vare Lilla Torgs Seriemagasin i Malmö och Internet så läser vi en del ongoings ändå. Jag tycker inte man ska missa The Walking Dead och The Boys. Cristian som är sjukligt fascinerad av Mark Millar tycker givetvis att man ska följa Kick-Ass 2, Superior och kommande spinoffen Hit-Girl som enligt honom inte kan vara allt annat än briljant. Sedan rekommenderar han även S.H.I.E.L.D och nyligen avslutade Flashpoint. Sen ser vi båda fram emot vad DC kommer att göra med ”The New 52”. Cristian har läst Justice League #1 och blev mäkta imponerad.

Vill man har mer tips får man helt enkelt ta och surfa in på heroesforsale.se!

Heroesforsale finns också på Facebook och Twitter. Vi önskar Heroesforsale all lycka till i framtiden, klicka över och kolla in dem! Om intresse finns från våra läsare är det inte omöjligt att vi i framtiden tittar in hos fler bloggrannar…

Kommentarer

 1. Axel Olsson says:

  Om vårt svar var snabbt så var skrivandet av artikeln ännu snabbare!

  Vi vill tacka igen för att Shazam har tagit tid för just oss. Tack!

  Ni kan även hitta oss på Facebook här:
  http://on.fb.me/heroesforsale

  Eller om ni föredrar Twitter på:
  http://bit.ly/twitterhero (@heroesforsalese)

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...