Recensioner

Jultomten

fredag 14 december, kl 22:05 av 0 kommentarer

jultomten-briggs_raymondRaymond Briggs, den brittiske serietecknaren, har tidigare getts ut på svenska, t.ex. Tryggare kan ingen vara. I höstas gav Wibom Books ut Jultomten, som tidigare getts ut av Opal. I Jultomten får vi följa en vresig tomte under hans mest (enda) arbetsintensiva dag. Briggs är en väldigt skicklig tecknare och det är tydligt att han även gjort en hel del barnboksillustrationer. Det är också skönt med en riktigt vresig tomte som drömmer om sol och sandstränder och hatar kyla och snö. Om de som får klapparna har längtat har tomten snarast bävat 🙂 för julen. Tomten är plikttrogen och gör det han ska med en hel del ofrivillig (sett ur tomtens perspektiv) humor som Briggs elegant lagt in. Den vresige tomten visar sig efter allt eländigt klapputdelande, skorstenskrypande och bitande kyla vara en livsnjutare. När arbetsdagen är avklarad kan han ägna sig åt det han gillar bäst: äta, dricka och röka. Inte så att det är därför hans näsa är röd men han förmår att uppskatta det goda i livet. De julklappar han uppskattar är inte de mjuka utan sprit. När väl julen är över är han inte längre så vresig för då har han ett helt år kvar till nästa elände. Jultomten är snyggt tecknad och full av humor och en finfin uppladdning inför julhelgen. Som en del gillar lika mycket som tomten 😉

Illustration: Raymond Briggs
Förlag: Wibom Books
Betyg: 4/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...