Nyheter och tips

Previewstips

torsdag 11 april, kl 12:00 av 1 kommentar

FINAL_LAZARUS_001_Cover_Color-Logo-Text-sizedOK, så aprilnumret av Previews (som alltså utannonserar titlar som kommer i juni) har varit ute ett tag, men ändå. Vad finns det för nya serier värda att köpa här?

Jag bläddrar snabbt förbi de senaste tillskotten till DC:s New 52-satsning: vare sig Superman Unchained, Batman/Superman (Varför får den inte heta World’s Finest? Är ingenting heligt längre?), Larfleeze och Trinity of Sin: Pandora känns intressanta.

Efterlängtad är dock nystarten av Kurt Busieks och Brent Andersons Astro City, också via DC. Kvaliteten kommer säkert att vara i toppklass, men frågan på allas läppar är förstås om denna volym av AC kommer behandla shipping schedules med samma frejdiga nonchalans som sina föregångare. Den som lever får se.

100-bullets-brother-lono1Jag har mer blandade känslor inför Brian Azzarellos/Eduardo Rissos återkomst till sina 100 Bullets-figurer med starten på en ny 8-delars miniserie, 100 Bullets: Brother Lono. 100 Bullets-sviten är ju perfekt som den är (se min uttömmande krönika här), hur mycket mer kan man krama ur denna stramt berättade kriminaltragedi? Tja, i alla fall åtta nummer tydligen.

Fast det totala serie-kåtslaget kommer ju när man läser om Images nya Lazarus, som är inget annat än en dystopisk SF-serie signerad Greg Rucka och bildsatt av den i SF-sammanhang välmeriterade Michael Lark (minns hans fantastiska Terminal City på Vertigo från 1996 och uppföljaren Terminal City: Aerial Graffiti från året efter). Hårdkokt SF av deckarmästaren Rucka? Ja tack!

Kommentarer

  1. […] Henrik har redan gått i spinn över Greg Ruckas och Michael Larks Lazarus som släpps i sommar. ”Lazarus is set in a dystopia where society has reverted to a feudal state — the elite Families who control the wealth control every aspect of the world, and those without are their vassals and serfs. Serving these powerful Families are individuals called their “Lazarus” — lethal protectors of their families’ interests. The Lazarus of the Carlyle Family, which controls the world’s genetic research and development, is a young woman called Forever. Her story starts the day she is killed” New York Post har en sneak preview och det finns även en prelude att ladda ner i form av en pdf-fil från Ruckas hemsida via The Beat. CBR har ytterligare lite om serien med kommentarer från Rucka och Lark. Eller spana in lite efter hoppet. Pepp! […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...