Nyheter och tips

Omnibus-Tips

fredag 3 maj, kl 08:58 av 3 kommentarer
Iron Man by Michelinie, Layton & Romita Jr. Omnibus

Iron Man by Michelinie, Layton & Romita Jr. Omnibus

Den efterlängtade våren är här och sommaren och hängmattan närmar sig med stormsteg. Jag tänkte därför passa på att tipsa om ett gäng nya och nygamla Omnibus-samlingar från Marvel Comics.

Iron Man 3 tuffar på för fullt på bio och vill man sätta tänderna i en fet och stilbildande samling med Marvels egen Plåtniklas rekommenderar jag Iron Man by Michelinie, Layton & Romita Jr. Omnibus. David Michelinie tog över tidningen 1978 och författade 42 nummer, bl.a. Demon In a Bottle (Tonys första kamp mot spriten) och Doomquest (Dr. Doom/Iron Man hos Kung Arthur). Han introducerade också så betydande karaktärer i Tony Starks liv som James Rhodes (War Machine) och rivalen Justin Hammer.

Avengers: West Coast Avengers Omnibus

Avengers: West Coast Avengers Omnibus

För er som gillar Avengers finns nu en Omnibus med västkustgänget att inhandla. Hawkeye rekryterar en skara hjältar och startar en filial i Los Angeles under namnet West Coast Avengers. Skapades av favoriten Roger Stern och befästes av Steve Engelhart och Al Milgrom. En annorlunda och hyllad serie som äntligen får den behandling den förtjänar.

En begränsad upplaga och ofta stark efterfrågan gör livet svårt för Omnibus-samlare. Det är därför glädjande att Marvel nu återigen ger ut klassiska Uncanny X-Men Vol.1, Amazing Spider-Man Vol.1 samt Fantastic Four Vol.1 i ny utgåva med start i juni 2013. Ett måste för alla Marveliter med självaktning. Claremont/Byrnes otroliga run med X-Men, Stan Lee/Steve Ditkos fantastiska Spider-Man och Stan Lee/Jack Kirbys start på Silver Age-eran med Fantastic Four är och förblir tidlös seriehistoria.

Nya utgåvor av gamla Omnibusar

Nya utgåvor av gamla Omnibusar

Alla dessa volymer tickar in på ca 700-800 sidor med undantag för fetingarna Iron Man på 900+ och Spider-Man på 1000+. Den var några av vårens och sommarens nyheter. Nu håller jag tummarna att Marvel ska få ändan ur vagnen och äntligen publicera resten av Brubakers Captain America och en fet Marvelman-Omnibus av Alan Moore och Neil Gaiman. Hoppas, hoppas!

Fantastic Four by Jonathan Hickman Omnibus Vol.1

Fantastic Four by Jonathan Hickman Omnibus Vol.1

Sist men inte minst vill jag tipsa om att Jonathan Hickmans Fantastic Four nu kommer i en första Omnibus-volym i oktober. För alla som vill ha en läsupplevelse utöver det normala med en berättelse som är så minutiöst planerad och väl komponerad kan jag inte nog rekommendera denna moderna klassiker. Hickmans Fantastic Four tillhör för mig samma Hall of Fame som Bendis Daredevil och Brubakers Captain America och jag är tacksam över att ha fått uppleva det. Nu är det er tur! Mycket nöje!

Kommentarer

 1. Fyrfarsan says:

  Tack för tipset om Fantastic Four Omnibus Vol.1 – Gick nyligen på Vol. 1 av TPB:erna. Då är det bara att vänta!

 2. Anders Lundgren says:

  De i sammanhanget små upplagorna är verkligen konfunderande. Marvel kan väl inte ha något intresse av en eskalerande andrahandsmarknad som de inte får några pengar av? Brubakers Captain America borde de kunna sälja kontinuerligt exempelvis.

 3. Christian Schremser says:

  Det som är tråkigt med X-men är att den slutar med en cliffhanger och någon vol 2 har hittills inte synts till. Låt oss hoppas att vol 1 kommer när nästa film gör det.

  Värt att notera är också att FF vol 2 av Lee/Kirby kommer att återtryckas i december. Sedan kommer också Byrnes FF vol 2 samt West Coast Avengers vol 2 i sluter av året.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

 • Laddar...