Nyheter och tips

Serieaction kommande vecka!

onsdag 26 februari, kl 11:36 av 1 kommentar
bryan-talbot

Bryan Talbot kommer till Stockholm under helgen.

Serieintresserade som bor i Stockholmsområdet har mycket att se fram emot kommande vecka. Imorgon visar Serietekets filmklubb Captain America The First Avenger i Klarabiografen, Kulturhuset, klockan 18:30. Gratisbiljetter finns att hämta i Serietekets disk på våning två.

NordicFuzzCon går av stapeln mellan 27 februari och 2 mars (kolla in hemsida och hela programmet här) på Quality Hotel Winn i Haninge. Hedersgäst på denna mässa för fans av antropomorfa djur är ingen mindre än seriegeniet Bryan Talbot, mannen bakom The Adventures of Luther Arkwright, The Tale of One Bad Rat, Alice in Sunderland (som gav honom titeln hedersdoktor från Sunderland University för “Outstanding contribution to the Arts as writer and graphic artist”), och med Mary Talbot Dotter of Her Father’s Eyes, den första serie att få Costapriset för bästa biografi. Jag kommer vara bisittare åt Bryan när han presenterar sig för mässdeltagarna imorgon mellan 19:30 och 21:00. Under fredagen kommer han att hålla sitt föredrag Grandville and the Anthropmorphic Tradition 16:30 – 18:00. För er som lider av pälsallergi eller av andra anledningar inte har möjlighet att besöka NordicFuzzCon finns även ett tillfälle att se detta fantastiska föredrag (hade själv det stora nöjet på Lakes International Comic Arts Festival i oktober) på Bibliotek Plattans scen, Kulturhuset, klockan 14:30 – 16:00 lördag 1 mars. Mer om det här. Samma dag håller Bryan ytterligare en presentation om sitt skapande på pälsdjurskongressen mellan klockan 11:30 – 13:00. Missa inte dessa tillfällen att se och höra en av de främsta serieskapare vi har idag!

alice-engstromFör att verkligen maxa ut början på mars anordnas också en upplaga av Tecknade toner, Serietekets och Bibliotek Film & Musiks programserie, där tecknare ritar till levande musik. 1 mars klockan 15:30 – 16:30 gästas biblioteken av Alice Engström (en av initiativtagarna till Nosebleed Studio vars självbiografiska debutverk August in June är på gång från Galago) och Klubb Spontans medlemmar Isak Hedtjärn (trumpet) samt Ellen Arkbro (vokalist/multiinstrumentalist). Ljuv musik och bildkonst kommer att uppstå.

men-vad-ar-grejen-med-superhjaltar-4424_0Onsdag 5 mars klockan 18:00 – 19:30 kommer jag samtala med Patrik Schylström under rubriken Men vad är grejen med superhjältar i Rotundan på Stockholms Stadsbibliotek. Målet är att bena ut vad som gjorde (mestadels) män i trikåer så omåttligt populära en gång i tiden och hur de 75 år senare (räknat från Action Comics # 1) fortsätter trollbinda sin publik. Mer om evenemanget här.

Väl mött i serievimlet!

Kommentarer

  1. […] lämnade vi ännu ett riktigt fint år bakom oss i bistra nyårsnatten. Minns med värme mästaren Bryan Talbots besök i Stockholm under början av mars, och de tillfällen jag fått träffa Shazamkolleger. En […]

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...