Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 20

fredag 16 maj, kl 20:25 av 1 kommentar

BeePuppyCat-01-coverA-12868Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Boom! Studios: Pendelton Ward, skapare av Cartoon Networks Adventure Time, knöt tidigt sin vän Natasha Allegri till TV-serien där hon bland annat skapade nya varianter av Finn och Jake med omvänt kön, Fionna och Cake, som blev så populära att de skrevs in i TV-serien och dessutom fick en alldeles egen miniserie hos Boom! Studios. Med hjälp av webkanalen Cartoon Hangover har hon också lanserat den egna filmen Bee and Puppycat som nu även kommer ut i serieform. Detta är en följd av ett synnerligen lyckat Kickstarter-projekt för att finansiera en fortsättning på Bee and Puppycats TV-äventyr hos Cartoon Hangover. Efter att ha sett filmen på youtube är jag verkligen sugen på mer galna och bedårande äventyr med ständigt arbetslösa Bee och hennes magiska hund/katt Puppycat.

DHOKF2014001-DC11-LR-34032Marvel Comics: Efter nystarten av Kung Fu-snubben Iron Fists serie är det även dags för kampsportsmästaren själv att få en egen miniserie. I Deadly Hands of Kung Fu besöker Shang-Chi England efter att en MI-6-agent med starka band till hans förflutna brutalt mördats. Teamet bakom serien är Mike Benson och Tan Eng Huat.

Brian Michael Bendis och Michael Avon Oeming som gett oss kriminalserien Powers är tillbaka med en ny hårdkokt serie i våldsam miljö. The United States of Murder Inc. ges ut av Marvel Icon (Marvels eget lilla stall av kreatörsägda serier såsom Millars Kick-Ass, Fractions Casanova och Brubakers Criminal) handlar om ett USA där gangsterfamiljerna tagit över landet.

SMDOOM-Cv1-ds-e4dd5DC Comics: Förlaget kickar nu igång sitt stora crossover-event Superman: Doomed där vi får följa Stålis och Wonder Womans kamp mot superskurken Doomsday, mest känd för att han dödade Superman på 90-talet. Eventet tjuvstartade redan i april och kommer bland annat att hoppa runt i Greg Paks Action Comics, Scott Lobdells Superman och Charles Soules Superman/Wonder Woman. Det verkar bli många tuffa beslut att fatta för Wonder Woman när hennes älskade gamle Stålis utsätts för hårda psykiska och fysiska prövningar.

IDW: Alla älskare av gammal och med dagens ögon rätt så bisarr och politiskt inkorrekt serienostalgi kommer att få sitt lystmäte med Weird Love #1. Denna antologi med knepiga romantiska förvecklingar från 1950- och 60-talet innefattar titlar som ”I Fell for a Commie”, ”The Taming of The Brute”, ”You Also Snore, Darling” och ”Love of a Lunatic” i en härligt skön blandning som du sent ska glömma. Att ribban genom åren har höjts när det gäller kvalitetsnivå visar också den bisarra hyllningen till kvinnans bakdel, ”A Beautiful Booty!”, men att alla serier kräver läsning med rätt glasögon är ingen nyhet.

STK634990Valiant Entertainment: Slutligen vill jag passa på att boosta för en riktigt bra superhjälteserie som nu kommer ut i sin första inbundna lyxutgåva. Archer & Armstrong Deluxe Edition Vol.1 samlar #0-13 av denna mycket trevliga Buddy Comic med den oskuldsfulle men snabbskjutande Archer och den odödlige fyllbulten Archer samt deras galna upptåg och äventyr. Förbered dig på nazistmunkar, ninjanunnor, utomjordingar, sekter och annat skoj i en skön blandning skapad av Fred Van Lente och snyggt tecknad av bland annat Clayton Henry. Om du blir sugen på mer bra serier från Valiant Universe efter detta (det lär du bli 😉 ) är det bara att införskaffa X-O Manowar och Harbinger så har du hela sommaren räddad.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Kommentarer

  1. Miki says:

    Bee and Puppycat ftw!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...