Nyheter och tips

Stockholms internationella seriefestival 2014

torsdag 15 maj, kl 22:49 av 1 kommentar
Årets fantastisk affisch signerad Nina Hemmingson.

Årets fantastisk affisch signerad Nina Hemmingsson.

Under torsdagen som snart passerat började den kärleksförklaring till seriekonsten som är Stockholms internationella seriefestival med ett par boksläppsfester, en välbesökt filmvisning med influgna gäster från Tjeckien, panelsamtal på IASPIS och bakom kulisserna hos festivalledningen mer eller mindre svettiga förberedelser inför vad som kan komma att bli vår största produktion hittills. Årets festival jobbar med två övergripande teman. Fokus är ställt på landet Kanada så på gästlistan återfinns namn som Kate Beaton (Hark! A Vagrant), Conundrum Press, Drawn & Quarterly, Rene Engström (Anders Loves Maria), Philippe Girard (Obituary Man), Faith Erin Hicks (The Last of Us: American Dreams), Dakota MCFadzean (Drawing Every Day) och Seth (Palookaville). Det andra temat är representation i serier vilket märks i bland annat utställningen ComiX4= Comics for Equality, workshops med satsningen Tusen Serier och i programmet där man kan ta del av scensamtal med Amalia Alvarez (Fem papperslösa kvinnors historier) och föredraget Visuell makt av Joanna Rubin Dranger.  Delar av Shazams redaktion kommer också vara på plats för den som vill träffa gänget bakom denna fantastiska blogg.

Inte helt oväntat skrapar detta bara på ytan av allt festivalen har att erbjuda den som vågar lämna den välbesökta marknadsdelen. För om det är något som arrangörerna har svårt för, så är det att säga ”Nej!” till gäst och programförslag. Som ett exempel sitter undertecknad på eget initiativ och bloggar när det kanske vore bättre att sova inför helgens relativt täta schema. Nåväl för mer info, följ länkarna nedan:

Läs gäst- och programpresentationer här!

För det kompletta programmet och mer matnyttig info, följ länken här!

Som uppvärmning kan ni kolla på min intervju från 2013 med två gäster som återkommer även i år, Peter Bergting och Erik Kriek. I vanlig god ordning kommer vi prata H.P. Lovecraft (söndag 18/5 kl. 15 – 15:45 på scenen i Marionetteatern) i en fördjupning av förra årets samtal som ni hittar här.

Väl mött på SIS14!

Kommentarer

  1. Thomas Fels says:

    Det här blir riktigt fett! Hoppas att många av er kommer. Ses på Sis!

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...