Recensioner

Rocket Raccoon #1

lördag 5 juli, kl 12:19 av 0 kommentarer

3928974-0+rocrac2014001_dc11Veckans utbud av nya serier var den här gången verkligen fattigt så något avsnitt av Veckans nyheter blir det inte. 🙁 Istället bestämde jag mig för att testa en av de få nya serierna som faktiskt kom ut. Premiären av Marvel Studios nästa film – Guardians of The Galaxy – är nära förestående och därför fortsätter Marvel Comics att rida på sin egen våg med inte mindre än tre nya Guardians-titlar som kommer ut den här veckan. Först ut har vi The Legendary Star-Lord, följt av Guardians of The Galaxy: Galaxy’s Most Wanted och sist ut Rocket Raccoon som recenseras här.

Serien är både skriven och ritad av Skottie Young som glatt oss med sina bedårande baby-varianter av Marvels alla olika hjältar de senaste åren. Det konceptet börjar vid det här laget bli rätt så uttjatat så jag tyckte det skulle bli kul att läsa och flukta på en serie där han fick spänna musklerna lite mer plus att jag tröttnat på Brian Michael Bendis lättköpta matinévariant av originalserien som inte ens spelar i gärdsgårdsserien jämfört med Abnett/Lannings lysande rymdopera. Kort sagt så hade jag väldigt höga förväntningar på Rocket Raccoon, men återigen smög det sig 🙁

Rocket-Racoon-spreadDet tar bara några sidor för mig att förstå att jag blivit snuvad på konfekten igen. Med fjantiga one-liners, travar av clichéer, manschauvinism, lövtunn handling och gräll färgpalett är Rocket Raccoon en av de mest meningslösa serier jag läst på mycket länge. Det enda som räddar serien överhuvudtaget är Youngs bilder som erbjuder en del ögongodis men det hade varit bättre om han lämnat över skrivandet åt någon bättre lämpad medarbetare. Med tanke på hur mycket bra serier som Marvel Comics ändå ger ut just nu med en hög av de bästa och mest inspirerande kreatörerna på mycket länge i sitt stall är det skrämmande att förlaget tror att man kan komma undan med att leverera skräp bara för att Rocket Raccoon har mycket fans. Ända sedan Bendis tog över Guardians-karusellen har man lyckats degenerera hela varumärket som Abnett/Lanning byggt upp under flera år och om filmen är i samma klass kommer jag att bli sjukt besviken.

Guardians3000-1-b15d6

Dan Abnett återvänder med Guardians of The Galaxy 3000 i oktober 2014

Nej tack! Den enda Guardians-titeln som jag är intresserad av just nu kommer inte förrän i oktober men den är garanterat värd att vänta på. Dan Abnett och tecknaren Gerardo Sandoval kommer då ut med titeln Guardians of The Galaxy 3000 som är en helt fristående saga som för säkerhets skull utspelas långt in i framtiden långt borta från annan störande kontinuitet. Här får vi återigen möta originalteamet från 1969 som även förekom flitigt i Abnett/Lannings run: Major Vance Astro, Starhawk, Martinex, Captain Charlie-27 och Yondu som är 3000-talets sista hopp i en galax som tagits över av de fruktade Badoons. I extratjocka jubileumsnumret – Guardians of The Galaxy #14 – fick vi ett litet pilotavsnitt till den här nya serien och det här känns mycket mer lockande en ytterligare en dussintitel med Star-Lords gäng av andra kreatörer. Hoppas att Marvel ger Abnett riktigt fria tyglar som vi åter får uppleva något fantastiskt i en galax långt, långt borta. 🙂

Manus: Skottie Young
Illustration: Skottie Young
Färgläggning: Jean-Francois Beaulieu
Förlag: Marvel Comics
Betyg: 2-/5

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...