Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 28

söndag 13 juli, kl 22:43 av 0 kommentarer

grayson1_coverVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Efter nedläggningen av både Nightwing och Suicide Squad är det nu dags att välkomna Grayson och New Suicide Squad istället. I Grayson lämnar Dick Grayson superhjältandet och sidekickandet på hyllan för att bli hemlig agent åt Spyral. Författar gör Tim Seeley (Hack/Slash, Revival) och Tom King. Tecknandet står Mikel Janin (Justice League Dark) för. I New Suicide Squad samarbetar nya medlemmarna Joker’s Daughter, Deathstroke och Black Manta med Harley Quinn och Deadshot från gamla Task Force X, a.k.a. Suicide Squad.

SM20992014001-DC11-LR-0a036Marvel Comics: Efter ivrig efterfrågan från många fans dyker äntligen Spider-Man 2099 upp igen. Peter Davids framtida väggkrypare heter inte Peter Parker utan Miguel O’Hara och dök upp första gången 1992. Nu har han skickats tillbaka i tiden till år 2014 av sin stygge far som också är ledare för det ondskefulla företaget Alchemax och i sann tidsresaranda försöker nu Miguel att hindra företaget från att bli sin korrumperande variant i framtiden. Peter David står återigen för skrivandet och tecknar gör Will Sliney (Fearless Defenders)

Image Comics: Stjepan Sejic (Witchblade) från Top Cow Productions, ett av Image Comics dotterbolag, är skaparen av den nya serien Death Vigil. Ett nutida fantasyäventyr där vi får följa Samuel Lewis öde som en av de odöda medlemmarna i Death Vigil i deras kamp mot ondskans horder.

DV001-Preview-1-f24b9Justin Jordan (Green Lantern: New Guardians, Luther Strode, Dead Body Road) presenterar i den nya serien Spread en dystopisk framtid där världens kraftigt decimerade befolkning försöker överleva efter att jorden tagits över av ett kraftigt muterande virus. Följ den brutale och fåordige No och hans lilla skyddsling Hope i deras kamp för att rädda mänskligheten från undergång. Recension kommer snart 🙂

Oni Press: Sist ut har vi en ny lovande serie från det lilla förlaget som gett oss lysande serier som Bryan Lee O’Malleys Scott Pilgrim, Cullen Bunns The Sixth Gun och Charles Soules Letter 44. I The Life After får vi möta den menlöse Jude i hans enformiga vardag. En vacker dag tar Jude modet till sig och bryter sitt invanda mönster med ett resultat som får mig att häpna. Författaren till detta existentiella drama är Joshua Hale Fialkov (Echoes och New 52:s versionCover-00669 av I, Vampire) och tecknar gör Gabo (Gabriel Bautista Jr.) med omslag av The Manhattan Projects Nick Pitarra. Efter att ha läst previewen åkte den här serien raskt upp på måste-läsa-listan så håll utkik efter kommande recensioner. Just det! Höll på att glömma det. Ernest Hemingway dyker upp också 🙂

Det var allt för den här veckan! På grund av en veckas skön semester får ni vänta till på måndag innan ett nytt avsnitt av Veckans omslag dyker upp men håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

 

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...