Nyheter och tips

Avengers NOW!

söndag 20 juli, kl 22:29 av 0 kommentarer

Avengers-NOW-e694bFörst kom Marvel NOW!, sedan All-New Marvel NOW! och i en intervju i Entertainment Weekly den här veckan presenterade Marvels editor-in-chief Axel Alonso det senaste initiativet som går under namnet Avengers NOW!. Marvel passade också på att publicera en bild med superhjältar som kommer att få en framträdande roll i deras nya satsning med flera kända ansikten och några frågetecken som jag ska försöka räta ut.

Flera hjältar som skymtat i Marvel Studios senaste filmer eller som kommer att göra så i framtiden är med såsom Winter Soldier (senaste Cap-filmen och egen serie av Ales Kot och Marco Rudy i oktober) , Scarlet Witch (aktuell i kommande filmen Avengers 2: Age of Ultron), Ant-Man och även Doctor Strange. Sedan har vi en ny Deathlok, Henry Hayes, som är aktuell i TV-serien Marvels’s Agents of S.H.I.E.L.D. och som kommer få en alldeles egen tidning med Nathan Edmondson och Mike Perkins vid rodret samt två Inhumans (Medusa och den Inferno) som redan är aktuella i serien Inhumanity. Den största överraskningen är dock de nya versionerna av ”The Big Three”: Thor, Iron Man och Captain America.

THOR-001_coverPå grund av för mig okänd anledning så är inte Thor värdig att svinga hammaren Mjölner och får istället bära den kaxiga yxan Jarnbjorn. Den nya innehavaren av Mjölner och åskgudetiteln är en okänd kvinna i hans bekantskapskrets och det är inte Angela (som nu är medlem av Guardians of The Galaxy) vilket hade varit troligt med tanke på att det just avslöjats att hon är Thor och Lokis halvsyster. Vem det är vill inte Alonso avslöja än men mina tankar går osökt till Valkyria på grund av det blonda hårsvallet och att hon är från Asgård. Dessutom är hon en riktig bad ass 🙂 Nya kvinnliga Thor gör debut i Thor #1 i november, författad som tidigare av Jason Aaron och tecknad av Russel Dauterman.

all-new-captain-america-1Eftersom Steve Rogers inte längre är kapabel att svinga skölden som Cap (den stygga skurken Iron Nail SÖG ut supersoldatserumet ur hans kropp vilket fick honom att tappa sina krafter och åldras till en riktigt gammal gubbe) är det dags att söka efter en ersättare. Fler än Steve Rogers har burit titeln och skölden tidigare (senast det begav sig var det Bucky Barnes, a.k.a. Winter Soldier) och därför är det ingen slump att Caps gamle sidekick Falcon får uppdraget. Falcon spelade en mycket viktig roll i senaste Cap-filmen så det är inte konstigt att Marvel vill ge honom en mer framträdande roll. All-New Captain America#1 kommer ut i november och författas som innan av Rick Remender och tecknas av Stuart Immonen.

3968654-im1Tony Stark byter dräkt och flyttar från New York till San Francisco (precis som Daredevil) där han hoppas kunna göra nytta. Detta sker i nya Superior Iron Man #1 som dyker upp i november. Serien författas av Tom Taylor (Earth 2, Injustice: Gods Among Us) och tecknas av Yildiray Cinar (Supergirl, World’s Finest) vilka bägge två är tidigare medarbetare från DC Comics. Senast någon superhjälte hos Marvel hade epitetet Superior var det Superior Spider-Man men Doc Ocks hjärna har inte tagit över Tony Starks kropp men det finns säkert en baktanke med nya titeln.

EW1321-1322-UltronMer om Avengers NOW! kommer att klaras ut på San Diego Comic-Con nästa vecka men tills dess kan vi passa på att njuta av omslaget till senaste numret av Entertainment Weekly som visar den första bilden från kommande storfilmen Avengers 2: Age of Ultron som har premiär 2015.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...