Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 43

söndag 26 oktober, kl 14:41 av 0 kommentarer

CTW-Cv35-ds-04047Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

DC Comics: Förlagets utnämning av Vertigo-redaktören Mark Doyle till Group Editor över DC:s bästsäljande Batman Line börjar verkligen ge utdelning. Doyle ligger bland annat bakom höjdarserier från Vertigo som Scott Snyders American Vampire och Wake samt Jeff Lemires Trillium och efter Boyles utvidgning av Batman-universat med den nya serien Gotham Academy samt den nya versionen av Batgirl är det så dags för Selina Kyle att få en ny välbehövlig makeover i Catwoman #35. Ny författare för serien efter Ann Nocenti blir romanförfattaren Genevieve Valentine, som hyllats för sin steampunk-fantasyroman Mechanique: A Tale of the Circus Tresaulti, och tecknar gör Garry Brown. Selina byter tights mot kostym när hon blir Gotham Citys nya Kingpin (eller Queenpin) men vi får ändå se Catwoman smyga omkring i stadens mörka gränder. Om denna nya Catwoman är Selina eller någon annan återstår dock att se.

ARKMAN-Cv1-ds-67715I Batman Eternal har vi kunnat se hur Bruce Wayne förlorat sin förmögenhet samt Wayne Manor och efter förstörelsen av Arkham Asylum beslutar sig Gotham Citys borgmästare för att göra om fädernegodset till ny institution för stadens sinnessjuka brottslingar. I nya serien Arkham Manor, skriven av Gerry Duggan (Deadpool, Hulk) och tecknad av Shawn Crystal, får vi se hur Bruce och Alfred reagerar på detta. Hur skulle du känna om ditt familjehem togs ifrån dig och dessutom blev ny hemvist för dina värsta fiender? Det som gör serien lite extra cool är det faktum att Bruce fortfarande har tillgång till sin Batcave under huset så än finns det hopp.

DSK-Cv1-ds-00ee4DC Comics passar också på att ge förlagets egen version av Marvels Taskmaster en egen tidning den här veckan. Superskurken och legoknekten Deathstroke (Slade Wilson), med fotografiskt reflexminne och allehanda vapen och kampsporter i sin arsenal, är kanske mest känd som fiende till Batman och Green Arrow (TV-seriens störste Bad Guy) och för att han på egen hand besegrade hela Lagens väktare, men jag kommer aldrig glömma när han dök upp för första gången i The New Teen Titans #2 av Marv Wolfman och George Pérez. Den nya serien både skrivs och tecknas av Tony Daniel.

Memetic-001-coverA-d0d0fBoom! Studios: När James Tynion IV inte skriver Batman Eternal passar han på att bjuda på lite eget material, dels The House in The Wall och The Eighth Seal från Mark Waids digitala serieförlag Thrillbent samt The Woods och nya Memetic från Boom! Studios. Memetic, tecknad av Eryk Donovan, är en tredelad miniserie som drar internetfenomenet Meme till sin spets. En hypnotisk bild av en sengångare sprider sig som en skogsbrand i sociala medier och resulterar i jordens undergång på tre dagar. Vi får följa två karaktärer som är opåverkade av denna digitala farsot: den splittrade tonåringen Aaron Sumner och den synskadade yrkesmilitären Marcus Shaw. Detta upplägg, apokalyptisk miniserie, tilltalar mig mycket så en recension kommer snart 🙂

Det var allt för den här veckan! Snart är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...