Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 12

fredag 20 mars, kl 23:38 av 0 kommentarer

Chrononauts01-Cover-dc24cVarmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Image Comics: Neil Armstrong och Buzz Aldrin blev pionjärer och hjältar när människan för första gången satte sin fot på månen och denna epokgörande händelse blev extra stor eftersom folk över hela världen kunde följa den direkt i TV-soffan. I Chrononauts av Mark Millar och Sean Murphy får vi följa bästa kompisarna och genierna Corbin Quinn och Danny Reilly som också blir historiska genom att bli världens första tidsresenärer och detta dessutom i live-sändning. Som de flesta av Millars nya serier är filmrättigheterna redan klara och serien är med på min pull list så en recension dyker upp inom kort.

ManhattanProjectsTSBTS01-Cover-f9442Efter de senaste händelserna i The Manhattan Projects av Jonathan Hickman och Nick Pitarra (recension av The Manhattan Projects Vol. 5 kommer inom kort) tar den ordinarie serien en paus och istället får vi följa enskilda medlemmars olika äventyr i tid och rum i olika miniserier. I den första, The Manhattan Projects: The Sun Beyond The Stars, får vi följa kosmonauten Yuri Gagarin som är vilse i rymden och på jakt efter sin älskade hund Laika.

REDONE-001-CVR-LOGOtm-DODSON-872eaRed One är historien om den sovjetiska spionen Vera Jelnikov som skickas till soliga Kalifornien 1977 när det Kalla kriget var som kyligast. Kremls propagandamaskineri har beslutat sig för att använda lite djärvare metoder och därför jobbar Jelnikov under täckmantel som superhjälten Alabama Jones (alla amerikaner älskar superhjältar) för att sprida lite kommunistiska värderingar i Förenta staterna. Serien är skriven av den franske serieförfattaren Xavier Dorison (Long John Silver, Tredje Testamentet) och tecknad av paret Terry och Rachel Dodson (Princess Leia) och sjösattes i Frankrike redan förra året med titeln Red Skin. Nu kommer den i engelsk översättning med hjälp av Image Comics och med titeln Red One för att undvika det nedsättande namnet på den amerikanska ursprungsbefolkningen.

24583Dark Horse Comics: Frankensteins monster blev en del av Mike Mignolas eget universum med Hellboy och B.P.R.D. i seriealbumet Hellboy: House of the Living Dead av Mignola och Richard Corben där monstret hamnade i en tvekamp med Hellboy i Mexico. Nu får vi en fortsättning i den femdelade miniserien Frankenstein Underground, skriven av Mignola själv, där monstret fortsätter sina äventyr med underjorden som basis. Tecknar gör Ben Stenbeck som gjort sig ett namn som tecknare för en annan Mignola-serie, nämligen Baltimore.

26331Sist ut den här veckan har vi den nya rymdoperan Shaper som är skriven av manusförfattaren och regissören Eric Heisserer, mest känd för nyfilmatiseringen av The Thing och Nightmare on Elm Street. Detta är Heisserers första utflykt i seriernas värld där vi får stifta bekantskap med ett galaktiskt imperium som är på jakt efter de mytomspunna skepnadsskiftarna som kommer att störta deras rike enligt profetiorna. När seriens huvudperson, den föräldralösa tonåringen Spry, upptäcker att han är en av dessa skepnadsskiftare tvingas han lära sig att använda sina nyvunna förmågor för att undvika den fruktade jägaren Tor Ajax och samtidigt rädda sin egen ras. Tecknar gör Felipe Massafera.

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...