Nyheter och tips

Veckans nyheter – vecka 16

lördag 18 april, kl 19:28 av 0 kommentarer

27991Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Veckans Nyheter! Här presenterar jag previews av nya nummer på seriehimlen, gamla favoriter som återvänder och andra små läckerheter som dykt upp under veckan som har gått.

Dark Horse Comics: Den här veckan blir det mycket Archie-relaterat och jag går ut hårt med att presentera den osannolika crossovern Archie Vs. Predator, skriven av Alex de Campi och tecknad av Fernando Ruiz, där Riverdales härliga tonåringar möter galaxens mest fruktade troféjägare på Costa Ricas soliga stränder. Om ni tycker detta låter sjukt så finns det gott om liknande möten i Archies universum, som till exempel Archie Meets The Punisher eller varför inte den kommande one-shoten Archie Vs Sharknado som kommer ut i juli lagom till premiären på Sharknado 3: Oh Hell No!

Sabrina-02-0V-8935aArchie Comics: Det har gått ett halvt år sedan första numret kom ut men nu är äntligen Chilling Adventures of Sabrina #2 här. Sabrinas pojkvän har drabbats av någon sorts förbannelse och när Häxornas råd vägrar att hjälpa henne finner Sabrina tröst hos den lömska Madam Satan. Roberto Aguirre-Sacasa och tecknaren Robert Hack presenterar i den här serien en mycket mörkare version av Sabrina Tonårshäxan än vad vi är vana vid och eftersom jag avgudar Aguirre-Sacasa och Francesco Francavillas Afterlife with Archie, där Archie och hans vänner utsätts för en zombieapokalyps, är den här ett måste för mig. Dessutom verkar utgivningstakten för bägge serierna ta fart nu då både Chilling Adventures of Sabrina #3 och Afterlife with Archie #8 kommer ut i maj.

Fox-1-c9ee3Dark Circle Comics: Archie Comics publicerade tidigare flera superhjälteserier under namnet Red Circle Comics, som nu kallas Dark Circle Comics, och efter The Black Hood är turen nu kommen till karaktären The Fox. Den nya serien är dock inte helt ny utan en fortsättning på The Fox: Freak Magnet från 2013, skriven av Dean Haspiel och Mark Waid och tecknad av samme Haspiel, som här återigen ger sig i kast med denne maskerade äventyrare. Själva figuren dök upp redan 1940 och måste ha gett inspiration till Stan Lee och Steve Ditkos Amazing Spider-Man eftersom bägge figurernas alter ego, Paul Patton (eller den nu aktuelle sonen och arvtagaren Paul Patton Jr.) respektive Peter Parker, är tidningsfotografer (med samma initialer) som använder sin kraft och dräkt för att komma nära händelser och därigenom försäkra sig om ett fett scoop.

RunLoveKill01-Review-1-33668Image Comics: Nu lämnar vi Archie Comics och dess olika förgreningar för att spana in ett sci fi-äventyr av Jonathan Tsuei och Eric Canete från Image Comics. RunLoveKill handlar om lönnmördaren Rain Oshiro som är på flykt från tidigare uppdragsgivare. Hon har 24 timmar på sig att lämna en barrikaderad stad samtidigt som hon försöker undvika att fångas eller dödas av militära styrkor. Det låter rätt så svettigt och härligt och den mycket snyggt tecknade serien inkluderar även robotar och dinosaurier och det är ju aldrig fel.

BSRB-001-COVERD-LAROSA-19ef4Valiant Entertainment: Sist ut i förlagets nysatsning Valiant Next kommer nu en ny serie med förlagets tidigare ostoppbara mördarmaskin Bloodshot. I Bloodshot Reborn, som är skriven av Jeff Lemire (The Valiant, Descender, All-New Hawkeye) och tecknad av Mico Suayan, är dock Bloodshot en skugga av vad han varit, tyngd av skuld, galenskap och självförakt. Han tvingas dock åter möta sina demoner när en serie mord utförda av snubbar som agerar och ser ut som honom plötsligt dyker upp och han får även en spark i baken av den nya sidekicken och fantasifostret Bloodsquirt, en cartoon-liknande figur tecknad av Jeff Lemire själv, som uppmuntrar honom att ta itu med situationen.

Incredible_Hulk_Vol_1_181Slutligen vill jag passa på att hylla den legendariske Hulk-tecknaren Herb Trimpe som gick ur tiden i måndags 75 år gammal. Under 1970-talet förkroppsligade han en klassisk era i min smaragdgröne väns liv som jag aldrig kommer att glömma med nästan 100 nummer av serien The Incredible Hulk (endast överträffad av giganten Sal Buscema). Han kommer alltid bli ihågkommen som skapare av Wolverine (tillsammans med Len Wein), som gjorde debut i The Incredible Hulk #180-181, men han var också med och skapade oförglömliga karaktärer som Jarella, Doc Samson, Bi-Beast, Gremlin, Zzzax och Shaper of Worlds. Tack för alla oförglömliga minnen!

Det var allt för den här veckan! På söndag är det dags för ett nytt avsnitt av Veckans omslag så håll ut tills dess och framförallt, läs mycket serier.

Skriv ett svar

Intervjuarkiv A-Ö
Intervjuarkiv
Shazams favoriter
Favoriter
Previews Amerika
Previews Amerika
Previews Sverige
Previews Sverige

Nya kommentarer

  • Laddar...